מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 26°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת קרמבו טעימה ונהדרת

עוגה מוצלחת שלא תפסיקו לאכול, שכבת בסיס השוקולד עם שכבת קרם הווניל כשמעליה ציפוי של גנאש שוקולד משובח, יוצרים עוגת שחיתות מלאה טעם ומתאימה במיוחד לאורחים

מתכון לעוגת קרמבו טעימה ונהדרת

מתכון לעוגת קרמבו טעימה ונהדרת

המצרכים לעוגת קרמבו טעימה ונהדרת:

לשכבת הבסיס:

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף שמן
  • 1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד

לשכבת הקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל

לשכבת הגנאש:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 5 כפות חלב
  • 1/4 מרגרינה

אופן ההכנה לעוגת קרמבו טעימה ונהדרת:

הכנת בסיס השוקולד:

  1. מפרידים את הביצים
  2. את החלבונים מקציפים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  3. את החלמונים מערבבים היטב עם כף שמן ואינסטנט פודינג שוקולד עד לאיחוד
  4. מערבבים בתנועות קיפול את תערובת החלמונים עם הקצף עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. שופכים לתבנית אפייה רצויה, משטחים ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 15 דקות.  מוציאים מהתנור ומצננים היטב.
  6. הבסיס יוצא גבוה ונופל לאחר שמתקרר.

הכנת שכבת הקרם:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף חלק, מוסיפים את החלב והפודינג ומקציפים עד לאיחוד.
  2. מורחים את הקרם מעל בסיס השוקולד שאפינו. ומשטחים היטב, מכניסים לקירור להתייצבות.

הכנת שכבת הגנאש:

  1. ממיסים על הגז
  2. 100 גרם שוקולד מריר עם 5 כפות חלב, מורידים מאש ומכניסים 1/4 מרגרינה, מערבבים היטב עד להמסה מלאה.
  3. שופכים מעל שכבת הקרם ומזיזים מעט את העוגה בכדי שהשוקולד יגיע לכל הצדדים.
  4. מכניסים לקירור עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art