מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 18°c
בית שמש 19°c
בני ברק 29°c
אשדוד 23°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 18°c
בית שמש 19°c
בני ברק 29°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת שכבות טורט שוקולד וקצפת בזילוף שוקולד מריר

עוגה מיוחדת במינה מתאימה לכבוד שבת קודש כקינוח לאחר הסעודות, עוגה פרווה מלאה בטוב טעם, מורכבת משכבת בסיס טורט ומעליה שכבת שוקולד ופירורי טורט ומלמעלה קרם בוהק, בזילוף של שוקולד מריר יוצרים עוגה משובחת ומוצלחת

מתכון לעוגת שכבות טורט שוקולד וקצפת בזילוף שוקולד מריר

מתכון לעוגת שכבות טורט שוקולד וקצפת בזילוף שוקולד מריר

המצרכים לעוגת שכבות טורט שוקולד וקצפת בזילוף שוקולד מריר:

לשכבת הבסיס:

  • 8 ביצים
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 3/4 כוס מים
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 3/4 כוס שמן
  • מעט תמצית וניל
  • 100 גר' שוקולד מריר מגורד.

לשכבת השוקולד:

  • 7 כפות קקאו
  • 3 כפות נס קפה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מעט ליקר בננה
  • 1 מרגרינה

לשכבת הקרם:

  • 1 קצפת צמחית
  • 2 סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר
  • מעט ליקר בננות (כשתי פקקים)
  • ניתן להוסיף 1 כף נס קפה.

לקישוט:

  • 50 גר' שוקולד מריר.

אופן ההכנה לעוגת שכבות טורט שוקולד וקצפת בזילוף שוקולד מריר:

הכנת שכבת הבסיס:

  1. מפרידים את הביצים
  2. את החלבונים מקציפים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  3. את החלמונים מערבבים עם יתר המצרכים מלבד הקמח ומערבבים היטב
  4. מאחדים את הקצף עם תערובת החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים באיטיות איחוד.
  5. מחלקים את הבלילה לשתי תבניות מרופדות מנייר אפייה משומן וכך נקבל שתי עוגות טורט.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דקות.
  7. מוציאים מהתנור, טורט אחד משאירים בתבנית ואת הטורט השנייה מפוררים לפירורים.

הכנת שכבת השוקולד:

  1. בסיר מכניסים את כל המצרכים וממיסים על אש נמוכה עד לקבלת שוקולד חלק.
  2. יוצקים את השוקולד על עוגת הטורט שפוררנו ומערבבים היטב לאיחוד.
  3. את בלילת השוקולד שנוצרה שופכים על עוגת הטורט השלמה ומשטחים היטב.
  4. מכניסים לקירור של 1/2 שעה, עד להתייצבות.

הכנת שכבת הקרם:

  1. מקציפים את הריץ עם יתר המצרים עד לקבלת קצף יציב וחלק.
  2. משטחים על שכבת השוקולד ומכניסים לקירור נוסף.

לקישוט:

  1. ממיסים את השוקולד ומזלפים בעזרת שקית זילוף עיגולים מעל העוגה המוכנה.
  2. מכניסים לקירור עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: חייקי טייכמן

בחדרי חרדים

art

 צבע אדום