מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לעוגת באונטי על מצע פיננסייר פיסטוק
עוגה מורכבת לאנשים שאוהבים להשקיע, מתכון מוצלח ומלא כל טוב, עוגת באונטי על מצע פיננסייר פיסטוק, מורכבת משלושה שכבות בעיטור של קוביות גנאש לוטוס משגע
מתכון לעוגת באונטי על מצע פיננסייר פיסטוק / מאת: שחר שולמית
המצרכים לעוגת באונטי על מצע פיננסייר פיסטוק:
מידות אוניברסליות
לפיננסייר פיסטוק:
- 120 גרם חמאה
- 50 גרם אבקת שקדים
- 50 גרם קמח
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם גרם פיסטוקים גרוסים דק
- 75 גרם מחית פיסטוק
- 120 גרם חלבונים
- צבע מאכל ירוק לפי הטעם
לעוגת הבאונטי:
לשכבת השוקולד התחתונה:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 180 גרם שמנת מתוקה (או צימחית לפרווה)
- 50 גרם חמאה רכה (או מחמאה לפרווה)
- סוכר וניל או מעט תמצית וניל
- 70 גרם קוקוס
- 250 גרם ביסקוויטים
לשכבת הקוקוס:
- 1 כוס סוכר
- קורט מלח
- 1 סוכר וניל / תמצית וניל
- 1 פחית קרם קוקוס 400 מ"ל
- 300 גרם קוקוס טחון
לשכבה העליונה גנאש שוקולד ופקאן מסוכר:
- 350 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם שמנת מתוקה(או צימחית לפרווה)
- 50 גרם פקאן מסוכר קצוץ
לגנאש לוטוס לטבלאות השוקולד לעיטור:
- 50 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם ממרח לוטוס קראנץ
אופן ההכנה לעוגת באונטי על מצע פיננסייר פיסטוק:
- ראשית נכין את הפיננסייר ונאפה אותו ברינג מרובע גודל 24 סנטימטר משומן וסגור בצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף
הכנת הפיננסייר:
- בסיר קטן מקרמלים את החמאה במשך מספר דקות ומצננים (אם משתמשים במחמאה לפרווה פשוט ממיסים אותה וממשיכים כרגיל)
- בקערה קטנה מערבבים יחד את
- המצרכים היבשים ומוסיפים להם את החלבונים ומחית הפיסטוק ומערבבים
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לתערובת אחידה
- מניחים את הרינג על משטח אפיה ויוצקים לתוכו את המסה ומפלסים אותה
- (אפשר לאחר מספר דקות של אפיה לטלטל מעט את המשטח שעליו התבנית בתוך התנור כדי לפלס את המסה)
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות עד הזהבה (כ20 דקות... תלוי בתנור)
- מצננים את העוגה ומחלצים אותה בזהירות מהרינג ומקפיאים אותה שוטפים את הרינג כדי להכין בו את עוגת הבאונטי וסוגרים אותו היטב בצד אחד בניילון נצמד ומניחים אותו על גבי משטח
הכנת עוגת הבאונטי:
הכנת שכבת השוקולד התחתונה:
- טוחנים את הביסקויטים 80% לא אבקה
- בקערה אחרת שמים את שאר המצרכים מלבד הקוקוס וממיסים אותם במיקרו כ2 דקות עד לאיחוד
- מוסיפים את הקוקוס ואת הביסקויטים ומאחדים מסה
- שוטחים את זה ברינג ומפלסים ושמים בינתיים במקרר
הכנת שכבת הקוקוס:
- מרתיחים בסיר בינוני את קרם הקוקוס יחד עם הסוכר המלח ותמצית הוניל כשזה רותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקוקוס ומבשלים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב תמידי
- מניחים את מסת הקוקוס מעל שכבת השוקולד שברינג מפלסים ומחזירים למקרר
הכנת שכבה העליונה גנאש שוקולד ופקאן מסוכר:
- ממיסים במיקרו את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה בפולסים ומערבבים עד לאיחוד מלא
- מוסיפים את הפקאן המסוכר ומערבבים
- יוצקים את זה על גבי שכבת הקוקוס ומפלסים את המסה
- מקפיאים את העוגה כמה שעות לפני חילוץ ומישרים את הקצוות מסביב כך שיוצא שעוגת הבאונטי קטנה מעט מעוגת הפיננסייר
הכנת גנאש לוטוס לטבלאות השוקולד לעיטור:
- שמים את החומרים בקערית קטנה וממיסים אותם עד לאיחוד
- ממלאים את תבניות הסיליקון ומקפיאים
- (משאירים מעט כמה כפות גנאש בצד) ומקשטים את העוגה מעל
ההרכבה:
- מורחים את מרכז הפיננסייר במעט מגנאש הלוטוס ומניחים את עוגת הבאונטי על גבי עוגת הפיננסייר
בהצלחה רבה ובתאבון.