מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקיגל תפוחי אדמה מוצלח ומלא טעם

קיגל / קוגל, המאכל האהוב בימי חמישי, שישי ובעיקר בשבת, מתכון קל להכנה, משובח ומלא טעם לפשטידת תפוחי אדמה מוצלחת, מתאימה כהגשה בשבת בבוקר או לסעודה שלישית לצד סלט ירקות עשיר

מתכון לקיגל תפוחי אדמה מוצלח ומלא טעם

מתכון לקיגל תפוחי אדמה מוצלח ומלא טעם

המצרכים מתכון לקיגל תפוחי אדמה מוצלח ומלא טעם:

  • 1.3 ק"ג תפוחי אדמה
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • 6 ביצים L
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה מלח

אופן ההכנה לקיגל תפוחי אדמה מוצלח ומלא טעם:

  1. בקערה, מגרדים בפומפיה גסה את תפוחי האדמה והבצל
  2. מוסיפים את הקמח, האבקת האפייה, השמן והתבלינים ומערבבים היטב לאיחוד.
  3. טורפים את הביצים, מוסיפים לתערובת תפוחי האדמה ומערבבים היטב
  4. מחממים סיר שמתאים לתנור עם ¼ כוס שמן
  5. שופכים את התערובת לתוך הסיר ומבשלים על הגז עד לקבלת גוון שחום בקצוות
  6. מכבים את האש ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-40 דקות עד להתייצבות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art