מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 15°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור מהיר וקליל משומשום שוקולד ומרציפן

קינוח יוקרתי וקליל להכנה, מתאים במיוחד לערב או אירוע חגיגי, שילוב בסיס שומשום שוקולד וקוביית מרצפן המורכבת מאבקת שקדים יוצרים פטיפור מרשים במיוחד

מתכון לפטיפור מהיר וקליל משומשום שוקולד ומרציפן

מתכון לפטיפור מהיר וקליל משומשום שוקולד ומרציפן / מאת: שולמית שחר

המצרכים לפטיפור מהיר וקליל משומשום שוקולד ומרציפן:

מידות אוניברסליות

לבסיס שומשום שוקולד:

  • 250 גרם שומשום
  • 85 גרם שמן
  • 85 גרם מים
  • 85 גרם סוכר
  • 10 גרם קקאו
  • 180 גרם קמח

למרציפן מהיר:

  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 400 גרם אבקת שקדים
  • 4 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה לפטיפור מהיר וקליל משומשום שוקולד ומרציפן:

הכנת בסיס שומשום שוקולד:

  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים
  2. משמנים את תבניות הטפלון וממלאים אותן עד הסוף במסה ומפלסים (אם אין תבניות טפלון אפשר למלא בתבנית סיליקון)
  3. מקפיאים את התבנית עם המסה כשעתיים לפני אפיה ואופים בתנור שחומם מראש  ל160 מעלות בין 10 ל15 דקות
  4. מצננים היטב לפני חילוץ

הכנת מרציפן מהיר:

  1. במעבד מזון מערבבים את כל החומרים עד לבצק רך ואחיד (אם המרציפן יבש מוסיפים בהדרגה כפית אחר כפית של מיץ לימון)
  2. ממלאים את תבניות הסיליקון ומקררים היטב לפני חילוץ
  3. מצמידים את המרציפן אל בסיס השומשום עם מעט ממרח שוקולד או ממרח אחר

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art