מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 18°c
בית שמש 19°c
בני ברק 29°c
אשדוד 23°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 18°c
בית שמש 19°c
בני ברק 29°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת בננות שקדים ושוקולד

עוגה מוצלחת ללא ביצים משולבת בבננות, מייפל, נס קפה ושיבולת שעול בתוספת שוקולד מריר ומקלות שקדים, יוצרים עוגת בננות מושלמת וטעימה במיוחד

מתכון לעוגת בננות שקדים ושוקולד

מתכון לעוגת בננות שקדים ושוקולד / מאת: שחר שולמית

המצרכים לעוגת בננות שקדים ושוקולד:

מידות אוניברסליות

לעוגה:

  • 4 בננות (400 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל (או סוכר וניל)
  • 50 גרם שמן (1/4 כוס)
  • 200 גרם מייפל (1/2 כוס)
  • 1 כף קפה נמס מומס ב2 כפות מים רותחים
  • 180 גרם שיבולת שועל (2 כוסות)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ
  • 1/2 כוס מקלות שקדים

אופן ההכנה לעוגת בננות שקדים ושוקולד:

  1. טוחנים את שבולת השועל במעבד מזון 90% טחינה
  2. מועכים את הבננות בקערה ומוסיפים את כל המצרכים הרטובים ומערבבים
  3. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים
  4. ולבסוף  מוסיפים את השוקולד והשקדים
  5. משמנים ומקמחים תבנית סיליקון ויוצקים לתוכה את המסה
  6. מחממים תנור ל160 מעלות ומכניסים את התבנית לאפיה של כ45 דקות
  7. מצננים את העוגה היטב לפני שמחלצים אותה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

art

 צבע אדום