מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לקנלוני חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות
מנה עיקרית מצוינת הנותנת תמיד את המראה היוקרתי והמכובד יותר לסעודת שבת, מתכון לפרוסות חצילים מגולגלות במלית של תערובת בשר מוצלחת המוגשים על רוטב עגבניות משגע ומלא טעם
מתכון לקנלוני חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות
המצרכים לקנלוני חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות:
- 2 חצילים
- מלח
למילוי הבשר:
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 בצל קצוץ
- 1 ביצה
- 1 כפית ראס אל חנות
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב העגבניות:
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות 260 גר'
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית פפריקה
- 3 כפיות כמון
- מעט סוכר
- מעט צ'ילי חריף גרוס (לא חייב)
אופן ההכנה לקנלוני חצילים במילוי בשר ברוטב עגבניות:
- את החצילים פורסים לאורך לפרוסות דקות ומפזרים עליהם מעט מלח.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה למשך 30 דקות.
הכנת מילוי הבשר:
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה משני הכיוונים.
- מוציאים את פרוסות החצילים על נייר סופג.
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוציאים את הבצל המטוגן ומסננים משמן, מעבירים לקערה ומוסיפים עליו את הבשר הטחון ויתר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.
הכנת רוטב העגבניות:
- במחבת שטיגנו את הבצל ונותר רק השמן, מחממים שוב ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים ומבשלים במשך 7 דקות תוך ערבוב.
- ממלאים כל פרוסת חציל בבשר ומגלגלים, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לשמך 15 דקות.
ההגשה:
- בצלחת הגשה שופכים מעט מרוטב העגבניות ומניחים עליהם גלילת חציל.
- מפזרים מלמעלה מעט כוסברה קצוצה ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: אפרת ושדי.