מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 15°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחיתוכיות בטטה חלביות בצ'ילי וגבינה צהובה

בשבתות הקיץ הארוכות תמיד מתחשק להפתיע עם מאכל חלבי בסעודה שלישית, המתכון הזה מתאים במיוחד חיתוכיות הבטטה מורכבות מבסיס בצק ומעליו תערובת בטטה מושלמת המכילה בתוכה צ'ילי מתוק, גבינה צהובה ובצלים קצוצים יוצרים מנה חלבית טעימה ומוצלחת

מתכון לחיתוכיות בטטה חלביות בצ'ילי וגבינה צהובה

מתכון לחיתוכיות בטטה חלביות בצ'ילי וגבינה צהובה / מאת: שולמית שחר

המצרכים לחיתוכיות בטטה חלביות בצ'ילי וגבינה צהובה:

מידות אוניברסליות

למלית:

4 בטטות בינוניות

4 בצלים בינוניים

1 חבילת בצל ירוק קצוץ

100 גרם גבינה צהובה מגורדת

2 כפות שומשום שחור

1/3 כוס שמן

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/3 כוס צ'ילי מתוק

לבצק:

280 גרם קמח תופח (2 כוסות)

70 גרם קוואקר אינסטנט (2/3 כוס)

1 כפית מלח

120 גרם מים (1/2 כוס)

100 גרם שמן (1/2 כוס)

2 חלמונים מביצה לארג'

אופן ההכנה לחיתוכיות בטטה חלביות בצ'ילי וגבינה צהובה:

הכנת המלית:

קולפים את הבצל וקוצצים אותו

שוטפים ומנקים את הבצל הירוק וקוצצים אותו לפרוסות

קולפים את הבטטה וחותכים אותה לקוביות

במחבת טפלון גדולה שמים את השמן ומטגנים את הבצל יחד עם הבטטה והבצל הירוק והתיבול עד לריכוך כמעט מלא

מוסיפים את השומשום ומצננים

הכנת הבצק:

במעבד מזון שמים קמח עם קוואקר, אינסטנט ומלח וטוחנים כדקה

מוסיפים מים, שמן וחלמונים ומעבדים עד לאיחוד ולא מעבר (הבצק מוכן לעבודה מידית)

מחלקים את הבצק למידה אחידה (לדוג': בכל שקע בתבנית הסיליקון 2 כפות) משטחים את הבצק בתבניות הייעודיות

מערבבים את הגבינה הצהובה עם המלית (לאחר שהיא התקררה) ומפזרים בכל שקע מעל הבצק שבתבניות 2 כפות מהמלית

אופים בתנור בחום בינוני של 170 מעלות כ20 דקות עד להזהבה

הערה: למי שאין תבניות אפשר לשטח את הבצק מעל נייר אפיה בתבנית תנור גדולה ולפזר מעל את המלית ולאחר אפיה לחתוך איך שאתם אוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art