יעקב ברדוגו במתקפה ב׳ערוץ 14׳ נגד השר לוין: ״לוין הולך להשביע את המשנה לנשיא בית המשפט העליון, יורק בפרצופם של 2 מיליון מצביעים שהצביעו באופן ישיר ועקיף לממשלה הזו״.
גורם בכיר: סבב נוסף מול עזה - תוך שבועות
למרות ההבטחות כי חמאס מורתע לאחר סבב הלחימה האחרון והמכה לכאורה שהנחית עליו חיל האוויר, גורם בכיר אומר כי ייתכן ונכנס למערכה חדשה מול חמאס אף תוך מספר שבועות

שבועות ספורים לאחר תום הסבב 'שומר החומות' מול חמאס, ואחרי שצה"ל הגיב יחסית בעוצמה אל מול שיגורי הבלונים, גורם מדיני בכיר אומר כי בשבועות או בחודשים הקרובים נכנס למערכה נוספת מול רצועת עזה.
לפי הפרסום של הכתב ירון אברהם ב'חדשות 12', גורם ביטחוני בכיר מעריך כי "בעוד שבועות או חודשים בודדים תהיה מערכה נוספת או לפחות כמה ימי לחימה משמעותיים".
אחרי מבצע 'שומר החומות' הבטיח הדרג המדיני שמה שהיה הוא לא מה שיהיה וכי המשוואה תשתנה, עוד אמרו כי בעקבות התקיפות חמאס מורתע מאוד, אך ייתכן ולא כך הם פני הדברים.
כזכור, לאחר שביום חמישי שוגרו לעבר יישובי העוטף שמונה בלוני נפץ שגרמו לשרפות, ישראל הגיבה בחריפות: מטוסי חיל האוויר הפציצו יותר מ-10 מתחמים של חמאס, והרמטכ"ל הנחה על היערכות לחידוש הלחימה.
בלילה כבר הופעלה אזעקת צבע אדום בעוטף, "כתוצאה מירי שאינו רקטי משטח הרצועה", כך אומרים בצה"ל. גורם ביטחוני אמר לירון אברהם "אנחנו נותנים מכה מכובדת של טון על כל בלון ונערכים לאפשרות שאם הם ירצו להגיב - נעלה קומה".
מצה"ל נמסר כי מטוסי קרב תקפו במרחב העיר עזה ובח'אן יונס עמדת שיגור רקטי ומתחמים צבאיים של חמאס. עוד נמסר כי "הרמטכ"ל קיים הערכת מצב ובה הנחה על הגברת המוכנות והיערכות צה"ל למגוון תרחישים הכוללים גם את חידוש הלחימה למול המשך פעולות הטרור מרצועת עזה. צה"ל ימשיך להשמיד יכולות ותשתיות צבאיות של ארגון הטרור ורואה בחמאס אחראי לנעשה ברצועת עזה".
בעקבות הפיגוע בחולון: תביעת הענק נגד הרשות הפלסטינית
שלו שינברג
08.04.25
מחבלי חמאס בורחים מהשטח - ומנסים להימנע ממגע ישיר עם הלוחמים
שלו שינברג
08.04.25
הרמטכ"ל לבכירים לשעבר בחיל האוויר: "מצפה לגיבוי מלא"
שלו שינברג
09:39
טייסים במכתב התנגדות להמשך הלחימה: "המלחמה משרתת בעיקר אינטרסים פוליטיים"
ישראל לפקוביץ
08.04.25
הרמטכ״ל ללוחמים בעזה: "מצפה מכם להכרעת חטיבת רפיח"
יענקי פרבר
08.04.25