מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לרולדת תפוחי אדמה במילוי תערובת בשר מנצחת
רולדה מוצלחת וטעימה במיוחד המורכבת מתפוחי אדמה מגורדים, קמח , ביצים וירק קצוץ, יוצרים פשטידת רולדה במילוי של תערובת בשר עסיסית ומלאה אנינות
מתכון לרולדת תפוחי אדמה במילוי תערובת בשר
המצרכים לרולדת תפוחי אדמה במילוי תערובת בשר:
לרולדה:
- 3 תפו"א מגורדים
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- ½ כפית מלח
- פלפל
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
לתערובת הבשר:
- 1 בצל קצוץ דק
- פלפל אדום/ירוק חתוך לקוביות,
- 400 גר' בשר טחון
- 1 כף רסק עגבניות
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס מים רותחים
אופן ההכנה לרולדת תפוחי אדמה במילוי תערובת בשר:
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרולדה לעיסה אחת, משטחים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה וכניסים לתנור שחמום מראש על 180° למשך 25 דקות, עד להזהבה.
הכנת המלית:
- מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
- מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד מספר דקות, לאחמ"כ מוסיפים את הבשר, מתבלים, מערבבים היטב ומבשלים במשך רבע שעה.
- מניחים את התערובת על הרולדה המוכנה, מגלגלים ומכניסים לאפיה בתנור לעוד 15 דקות נוספות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: אפרת ושדי