מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללחם זרעונים מושלם

אוהבים להתפנק עם לחם מושקע וטעים בטירוף? קבלו מתכון מושלם ללחם זרעונים קראנצ'י ומלא טעם, מכיל בתוכו גרעיני חמנייה ודלעת הנותנים את טעמם הנפלא למאפה מוצלח

מתכון ללחם זרעונים מושלם

מתכון ללחם זרעונים מושלם / מאת: שולמית שחר

המצרכים ללחם זרעונים מושלם:

מידות אוניברסליות

  • 3 כוסות קמח
  • 1/4 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 + 1 כוסות מים
  • 1/4 כוס זרעוני דלעת
  • 1/4 כוס זרעוני חמנייה
  • מעט קוואקר דק לפיזור בתחתית הכלי

אופן ההכנה ללחם זרעונים מושלם:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים לבצק אחיד ורך ומכסים במכסה  למשך לילה (בין 18-12 שעות)
  2. למחרת בבוקר הבצק תפוח ונוזלי
  3. מדליקים תנור לחום הגבוה ביותר ומחממים בו כלי פיירקס גדול עם מכסה למשך חצי שעה
  4. בנתיים מעבירים את הבצק עם מרית למשטח מקומח מאוד ולאט לאט עוטפים אותו בקמח הוא מאד רך ודביק ולכן כדאי לקמח היטב את הידיים
  5. כשהכלי התחמם מוציאים אותו בזהירות מהתנור, מפזרים בתחתיתו קוואקר ומעבירים אליו את הבצק
  6. מכסים את הכלי בנייר כסף וסוגרים עם המכסה, מכניסים לתנור לאפיה בחום של 220 מעלות כחצי שעה, מסירים את המכסה ואת נייר הכסף ומנמיכים לחום של 170 מעלות ואופים בין רבע שעה  לעשרים דקות עד שהלחם זהוב ומוכן, מצננים את הלחם מספר דקות ובוצעים ממנו בהנאה.
  7. המעטה החיצוני קראנצי' והפנים רך וטעים (אם רוצים שהמעטה החיצוני יהיה רך מכניסים את הלחם לשקית ניילון למשך כמה דקות כשמוציאים אותו מהתנור)

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art