מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 15°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפריטטה: פשטידת ירקות וגבינות

פשטידת גבינות עם ירקות מהווה תמיד תוספת נפלאה לכל מנה. בואו נעניק לה את הבמה הראויה ונגלה מנה חגיגית המעשירה ומשדרגת את הארוחה החלבית, מגוון הירקות הנאפים יחד בתנור ומשולבים בגבינה בולגרית הופך אותם למנה אנינה, משביעה ויוקרתית

מתכון לפריטטה: פשטידת ירקות וגבינות

מתכון לפריטטה: פשטידת ירקות וגבינות

המצרכים לפריטטה - פשטידת ירקות וגבינות:

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית איכותי
  • 2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות
  • 1/2 פלפל ירוק חריף פרוס
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • 80 גרם גבינה בולגרית
  • צרור קטן של פטרוזיליה, קצוץ דק
  • ענף קטן של רוזמרין או אורגנו (או קצת משניהם), רק העלים הקטנים

אופן ההכנה לפריטטה - פשטידת ירקות וגבינות:

  1. מחממים מחבת עם השמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את קוביות תפו"א ומקפיצים על להבה נמוכה במשך כ-5 דקות עד לריכוך קל.
  3. מוסיפים את הקישואים ועישבי התיבול וממשיכים להקפיץ היטב, מגביהים את האש ומתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את הפלפל החריף ומערבבים קלות.
  4. בקערה טורפים את הביצים עם החלב, מוסיפים מעט מלח ומערבבים היטב.
  5. שופכים את הירקות שבמחבת לתוך הקערה עם בלילת החלב והביצים ומערבבים היטב.
  6. במחבת החמה שנותרה ריקה מוסיפים מעט שמן ומשאירים על האש, שופכים לתוכה את תערובת הירקות עם הביצים והחלב.
  7. מפזרים חתיכות גבינה בולגרית ומערבבים מעט.
  8. מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, ואופים בגריל העליון במשך כ3 דקות עד להשחמה יפה.
  9. ניתן להוסיף תוספות אהובות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art