עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
קשה ועצוב: המחיר הנפשי של הקורונה נחשף
כ-10 אחוזים יפתחו תסמיני חרדה, כך מתריעים באיגוד הפסיכיאטרים בעקבות השלכות המשבר הבריאותי. 10% נוספים יסבלו מתסמיני פוסט-טראומה. מרכז המחקר והמידע של הכנסת: רק 3% מהסכום המבוקש הוקצה לשיקום נכי הנפש
המחיר הנפשי של הקורונה נחשף: כ-10% מהאוכלוסייה עלולים לפתח תסמיני חרדה ו־10% נוספים תסמיני פוסט-טראומה בעקבות משבר הקורונה שאופיין במתח, בלחץ, בחרדה ובדיכאון. כך פורסם ב"ישראל היום".
מדובר בהערכה של איגוד הפסיכיאטריה, הדורש ממשרדי הבריאות והאוצר להקצות סכום של כ-556 מיליון שקלים לטיפול בנפגעי הנפש מהקורונה. הסכום מיועד להפעלת "משמרת שנייה" במרפאות ולהרחבת מסגרות אשפוז וטיפול בבתי החולים וביחידות ייעודיות, כמו היחידה להפרעות אכילה. ל"ישראל היום" נודע כי משרדי הבריאות והאוצר סיכמו על הקצאת 150 מיליון שקלים לתגבור תחום בריאות הנפש בעקבות הקורונה, אך גם הסכום הזה, פחות משליש מהסכום שהמליצו עליו באיגוד הפסיכיאטריה, לא הועבר עד היום.
מדו"ח מרכז המחקר והמידע של הכנסת עולה כי רק 18.8 מיליון שקלים הוקצו לבריאות הנפש במסגרת התקציב הייעודי למאבק בקורונה. רובם הוקצו לשיקום נכי נפש, כ-3% מהסכום המבוקש. הדו"ח מצא כי רק כ-5% מתקציב משרד הבריאות מוקדשים לתחום בריאות הנפש, לעומת 10% מתקציב הבריאות של מדינות ה־OECD שמוקצה לתחום זה. הנתונים נחשפו לבקשת ח"כ מיכל וולדיגר (הציונות הדתית).
ח"כ מיכל וולדיגר אומרת כי: "תחום בריאות הנפש הוא לצערי המוזנח ביותר כבר שנים. המצב הזה הזוי ואי אפשר לשתוק עוד. חסרים כל כך הרבה מענים, לציבור בכללותו ולמתמודדי הנפש בפרט. הגיעה העת לשינוי".