מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפרגיות בדבש, סויה ורוזמרין לצד אורז פרסי ותפוחי אדמה

פרגיות עסיסיות ברוטב מתקתק בשילוב שומשום ורוזמרין יוצרים תוספת מוצלחת להגשה לצד אורז פרסי לבן ותפוחי אדמה רכים וטעימים היוצרים מנה משובחת לארוחת צהרים בשרית מפנקת

מתכון לפרגיות בדבש, סויה ורוזמרין לצד אורז פרסי ותפוחי אדמה

מתכון לפרגיות בדבש, סויה ורוזמרין לצד אורז פרסי ותפוחי אדמה

המצרכים לפרגיות בדבש, סויה ורוזמרין לצד אורז פרסי ותפוחי אדמה:

לפרגיות:

  • פרגיות לפי כמות הסועדים
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1 כף גדושה מאד של דבש
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • 2 גבעולי עלי רוזמרין
  • ¼ כוס שמן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות מים רותחים
  • שומשום לפיזור מלמעלה

לאורז פרסי עם תפוחי אדמה:

  • 3 כוסות אורז מבורר ושטוף
  • 2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות
  • 8 כוסות מים
  • מעט זעפרן מושרה ברבע כוס מים חמים
  • ½ כף מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לפרגיות בדבש, סויה ורוזמרין לצד אורז פרסי ותפוחי אדמה:

  1. בקערה מכניסים את כל המרכיבים מלבד השומשום והפרגיות, את המים מוסיפים בסוף ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
  2. בתבנית ח"פ מניחים את הפרגיות ושופכים עליהם את הרוטב שהכנו.
  3. מכניסים למקרר להשריה של חצי שעה. מוציאים ומוסיפים שומשום מעל הכל. 
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך כ -20 דקות
  5. לאחר 20 דקות של אפייה מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים עוד 10 דקות עד להשחמה.

הכנת אורז פרסי עם תפוחי אדמה:

  1. מרתיחים את המים, מוסיפים את האורז ו-2 כפיות מלח, מערבבים היטב ומבשלים במשך 7 דקות.
  2. מסננים את המים, מוסיפים 1/4 כף מלח ומערבבים היטב
  3. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את תפוחי האדמה משני צדדים
  4. מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור
  5. מוסיפים את הזעפרן והכורכום מערבבים קלות ושופכים את האורז על תפוחי האדמה שבסיר, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה להבה בנונית במשך כ-20 דקות
  6. כשהאורז מוכן הופכים את האורז על צלחת ומגישים לצד הפרגיות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art