נשיא העליון עמית בטקס: ״במעמד זה ובהקשר זה, אני מבקש לפנות פעם נוספת לשר המשפטים, שאני שמח שמכבד אותנו היום בנוכחותו – ולקרוא לך, אדוני השר, לשוב לנתיב שיתוף הפעולה עם הרשות השופטת, מתוקף המחויבות המשותפת שלנו לשיפור ולייעול השירות המשפטי לאזרחי ישראל״.
שב"כ הודיע לראש הישיבה: רוצים לחסל אותך
קרוב לחודש לאחר שהותקף על ידי מתפרעים ערבים, הערב דווח כי ראש ישיבת יפו, הרב אליהו מאלי קיבל הודעה בשבת האחרונה מגופי ביטחון של המדינה, לפיה, ישנם איומים על חייו: "ממליצים לא לצאת מהבית" | אך ביום שני, בעיצומו של חג שבועות - החשודים נעצרו

על רקע הרגיעה היחסית בערים המעורבות, הערב (שלישי) דווח כי הרב אליהו מאלי, ראש ישיבת יפו, קיבל התראה על כך שיש חשש לחייו.
על פי הדיווח ב'ערוץ 20', הרב מאלי קיבל הודעה מגופי הביטחון במדינת בשבת האחרונה, ולפיה יש חשש לחייו לאחר אינדיקציות שקיבלו, על כך שישנם גורמים אשר רוצים להתנקש בו ולחסל אותו.
"אנחנו ממליצים לך לא לצאת מהבית", אמרו לרב מאלי בהודעה שקיבל מהשב"כ בשבת האחרונה כאמור, ונימקו את המלצתם, "מחשש שיחסלו אותך".
בעקבות ההתראות על כך בשבת, ניידת משטרה הוצבה מסביב לשעון מחוץ לביתו של הרב מאלי, כדי להגן עליו מפני מתפרעים, אם יגיעו, אלא שתוך כדי חג שבועות הרב מקבל הודעה חדשה.
על פי המסר שקיבל, הרב יכול להסתובב חופשי ללא הגנה, בעקבות מבצע של משטרת ישראל וגופי הביטחון, שבו נעצרו החשודים שתכננו לחסלו.
כזכור בחודש שעבר הותקף הרב מאלי באלימות קשה אחרי שהגיע לאזור יחד עם מנכ"ל הישיבה כדי לרכוש דירה עבור המוסד שבראשו הוא עומד. אלא, שאז הגיעו למקום קבוצת בני מיעוטים שככל הנראה המתינו לשעת כושר ותקפו את הרב והמנכ"ל.
חברי הקבוצה הקיפו את השניים, איימו עליהם ואחד הבחורים החל להרביץ ולבעוט במנכ"ל, ושניהם פונו לבית החולים ולאחר כמה ימים שוחררו לביתם.
טייסים במכתב התנגדות להמשך הלחימה: "המלחמה משרתת בעיקר אינטרסים פוליטיים"
ישראל לפקוביץ
08.04.25
צה"ל: חיזבאללה הבריח ציוד לייצור נשק לפני בדיקה – והחזירו מיד לאחריה
אלי קליין
09.04.25
הכוחות עצרו במסגרת הפעילות בשכם שני מחבלים מבוקשים
צביקה סגל
09.04.25
המילואימניקים מחיל האוויר פרסמו את המכתב נגד המשך המלחמה
שלו שינברג
09:00
הרמטכ״ל ללוחמים בעזה: "מצפה מכם להכרעת חטיבת רפיח"
יענקי פרבר
08.04.25
כוחות צה"ל השמידו רקטות מוכנות לשיגור לשטח הארץ - אותרו מנהרות
צביקה סגל
09.04.25