מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לפלאן: קינוח קרם קרמל צרפתי
מתכון חלבי מעניין המגיע מהמטבח הצרפתי, קרם עם קרמל הנאפה בתנור ויוצר מעדן חלבי טעים ומיוחד, מתאים במיוחד כקינוח לכבוד חג השבועות
מתכון לפלאן - קרם קרמל צרפתי
זמן ההכנה: 60 דקות. זמן אפייה: 40 דקות.
המצרכים לפלאן - קרם קרמל צרפתי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 750 מ"ל חלב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- ½ כוס סוכר (אפשר עד כוס למי שרוצה יותר מתוק)
- 1 כפית תמצית וניל
- 6 ביצים L
לקרמל:
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה לפלאן - קרם קרמל צרפתי:
- בסיר מכניסים את החלב, השמנת מתוקה, חצי כוס סוכר ותמצית וניל
- ומבשלים על הגז עד לסף רתיחה
- מקציפים 6 ביצים שלמות במשך כ-3 דקות עד שהבלילה תפוחה
- מוסיפים בהדרגה את החלב עם הסוכר לבלילה (רצוי לסנן)
הכנת הקרמל:
- ממיסים במחבת את הסוכר תוך כדי בחישה מתמדת, זהירות לא לבשל יותר מידי
- שופכים את הקרמל לתוך תבנית, מעל שופכים את החלב עם הביצים
- שמים את התבנית בתוך תבנית עם חצי גובה מים רותחים.
- אופים בתנור שחומם מראש על 180° במשך כ-40 דקות
- מקררים היטב והופכים את הפלאן על צלחת הגשה רחבה עם שוליים רחבים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון