מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקרואסון חמאה ושקדים בזילוף ריבת חלב

רעיון חדש ומקורי לקרואסון בזילוף ריבת חלב במרכז ופיזור של אבקת סוכר, מתכון מבצק עלים ביתי ומושקע ותוצאה מושלמת וטעימה, מתאים כקינוח חלבי לכבוד חג השבועות

מתכון לקרואסון חמאה ושקדים בזילוף ריבת חלב

מתכון לקרואסון חמאה ושקדים בזילוף ריבת חלב

זמן ההכנה: 24 שעות. זמן אפייה: 18 עד 20 דקות.

המצרכים לקרואסון חמאה ושקדים בזילוף ריבת חלב:

  • 500 גרם קמח
  • 60 גרם אבקת שקדים
  • 140 גרם מים
  • 140 גרם חלב מלא (אפשר לקחת אותו ישר מהמקרר)
  • 55 גרם סוכר
  • 40 גרם חמאה לא מלוחה רכה
  • 11 גרם שמרים מיידיים
  • 12 גרם מלח
  • 280 גרם חמאה

להברשה:

  • 1 ביצה + כפית מים
  • שומשום

אופן ההכנה לקרואסון חמאה ושקדים בזילוף ריבת חלב:

בקערה מכניסים את כל המרכיבים, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, מקפלים אותו לצורה מלבנית ומכניסים למקרר למשך 30 דקות, לאחר מכן מוציאים אותו ומקפלים שוב.

מכניסים שוב למקרר למשך 30 דקות, מוציאים ועובדים מעט עם הבצק, מקפלים שוב ומכניסים למקרר למשך הלילה אפשר עד יום.

לאחר לילה במקרר, מרדדים מלבן על משטח, וחותכים למשולשים, מגלגלים לצורה של קורסאון

ומכניסים שוב לקירור של 30 דקות.

לאחר מכן מוציאים, מברישים בביצה הטרופה עם המים ומפזרים שומשום.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 18 עד 20 דקות.

לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר, חורצים חריץ במרכז הקרואסון ומזלפים ריבת חלב.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art