מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 27°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למקלוני לחם גבינה מושחתים

אוהבים רעיונות חדשים? קבלו מתכון מושחת למקלות ארוכים של לחם הממולא בתערובת גבינה טעימה במיוחד כאשר מגלגלים את הבצק ויוצרים רולדה, חותכים אותה לשניים ויוצרים מקלות יפייפים ומלאי טעם שיוסיפו המון לשולחן החג

מתכון למקלוני לחם גבינה מושחתים

מתכון למקלוני לחם גבינה מושחתים

זמן ההכנה: 120 דקות. זמן האפייה: 25 דקות.

המצרכים למקלוני לחם גבינה מושחתים:

מידות אוניברסליות

  • תבנית חד פעמית שטוחה וגדולה 31 על 43 סנטימטר, מרופדת בנייר אפיה

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן
  • 2 + 1/4 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח

למלית:

  • 125 גרם גבינה לבנה
  • 125 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 250 גרם קוטג'
  • 250 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 1 ביצה גודל לארג'
  • 1 כף פטרוזליה יבשה
  • 1 כפית פלפל ארבע העונות או פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה למקלוני לחם גבינה מושחתים:

הכנת המלית:

  1. מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה, ומחלקים את המלית ל4 חלקים שווים.

הכנת הבצק:

  1. מכניסים לקערת המיקסר את השמרים עם הקמח והסוכר ומערבבים מספר שניות עם וו לישה, מוסיפים את יתר המצרכים ולשים את הבצק במשך 8-10 דקות
  2. מורחים את הבצק במעט שמן ומכסים אותו עד להכפלת הנפח
  3. מעבדים אותו ידנית כדקה אחת ומחלקים אותו ל4 חלקים שווים
  4. מרדדים בסבלנות כל חלק על גבי נייר אפיה לגודל כמעט כמו של נייר האפיה
  5. מורחים עליו 1/4 מהמלית ומגלגלים לגלילה
  6. חותכים כל גלילה לאורך ל2 חלקים ומניחים אותם בתבנית כשהחלק החתוך הוא כלפי מעלה.. בסך הכל יוצאים 8 חצאים של רולדה שמניחים אותם בתבנית חלק ליד חלק.
  7. אופן הכנת מקלות לחם גבינה. קרדיט: שולמית שחר.
  8. מפזרים מעל פטרוזליה יבשה ומשאירים לתפיחה נוספת של שעה לפני שאופים את המאפה
  9. בזמן ההתפחה השניה מדליקים תנור על חום של 160 מעלות,
  10. לאחר ההתפחה השניה מכניסים, מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה
  11. מיד כשמוציאים את המאפה מהתנור מורחים מעליו 50 גרם חמאה מומסת

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art