דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לכדורי קייקפופס בציפוי שוקולד ופצפוצי קראנצ'
קינוח יוקרתי שישדרג לכם כל אירוע למיוחד יותר, כדורי קייקפופס הנעוצים במקלות וטבולים בשוקולד מומס כאשר מפוזרים עליהם פצפוצי קליקים קראנצ'ים או סוכריות בשילוב פפיון הנקשר על מקל הכדורים ויוצר מראה מושלם
מתכון לכדורי קייקפופס בציפוי שוקולד ופצפוצי קראנצ'
המצרכים לכדורי קייקפופס בציפוי שוקולד ופצפוצי קראנצ':
לכדורים:
- קיסמים או מקלות שמתאימים לנעיצה בכדורים.
- 100 גר' ביסקוויטים טחונים דק
- 100 גר' פייטה או שבבי ופל
- 200 גר' ממרח נוגט (ניתן להמיר בכל ממרח אהוב כמו פסק זמן, צ'וקטה ועוד.)
- 125 גרם גבינת שמנת נפוליאון
- 50 גר' חמאה
לציפוי:
- 200 גר' שוקולד חלב / לבן / מריר (כל טעם אהוב)
- 20 גר' חמאת קקאו (ניתן להמיר ב 3 כפות שמן)
אופן ההכנה לכדורי קייקפופס בציפוי שוקולד ופצפוצי קראנצ'::
- בקערה טוחנים דק דק את הביסקוויטים עד למראה חולי ומוסיפים את שבבי הוופל/פייטה (ניתן להשיג בכל חנות מתמחה)
- אם אין לכם אפשרות להשיג שבבי וופל/פייטה תוכלו להשתמש באותה כמות רק בביסקוויטים ופשוט לטחון אותם חצי דק וחצי גס.
- מוסיפים את הממרח שבחרתם ומערבבים לאיחוד (אם הממרח מידי סמיך אפשר לתת לו חימום קל- פשוט שמים את כל הקופסא של הממרח בתוך קערה עם מים רותחים).
- ממיסים את החמאה ומוסיפים לבלילה ומערבבים.
- מוסיפים את גבינת השמנת (מומלץ לערבב אותה תחילה במטרפה ידנית או במיקסר- ואז להוסיף לתערובת)
- מערבבים הכל היטב עד לקבלת מרקם אחיד מכדררים לכדורים שווים. ומכניסים להקפאה של שעתיים.
- לאחר שעתיים שהכדורים במקפיא, ממיסים שוקולד חלב + חמאת קקאו (או שמן) לבלילה חלקה לגמרי ומעבירים לכוס גבוהה וצרה.
- טובלים כל מקל או קיסם במעט שוקולד ונועצים אותו בכדור בכדי להדביק אותו לתוך הכדור היטב.
- טובלים כל מקל עם כדור בתוך השוקולד המומס ומניחים על שקף או נייר אפייה בכדי שלא יידבק.
- מי שלא רוצה שהשוקולד למטה ימרח יש להחזיק את הכדור באוויר במשך מספר שניות אחרי אחרי הטבילה בשוקולד עד להתייבשות ורק אז להניח על השקף או נייר האפייה.
- מפזרים עליהם סוכריות או קליקים קראנץ ומכניסים להקפאה למשך כשעה ולאחר מכן מעבירים למקרר.
- ניתן לקשט את כדורי המקלות בקשירת סרט פופיון על המקל ובכך לשדרג את המראה ליוקרתי יותר.
- אופן הכנת הכדורים.
המתכון מאת: תהילה גל בעלת המותג "מתוק בלב"