מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה עם סירופ מייפל וקוקוס

מתכוננים לחג השבועות? קבלו מתכון מוצלח לעוגת גבינה בשלוש שכבות, שכבת בסיס בצק ומייפל, שכבה שניה של תערובת גבינה חגיגית וציפוי עליון של שכבת שטרויזל פירורית נהדרת, יוצרים יחד קינוח מרשים ויוקרתי במיוחד

מתכון לעוגת גבינה עם סירופ מייפל וקוקוס

מתכון לעוגת גבינה עם סירופ מייפל וקוקוס

המצרכים לעוגת גבינה עם סירופ מייפל וקוקוס:

מידות אוניברסליות

רינג מרובע גודל 24 סנטימטר משומן וסגור מצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף

לבסיס העוגה:

  • 2 ביצים גודל לארג'
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1  ועוד 1/2 כוסות קמח
  • 1/4 כוס שמן

למלית הגבינה:

  • 1 ק"ג גבינה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 4 ביצים גודל לארג'
  • 1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל
  • 1/4 קמח
  • גרידת לימון

לשטרויזל:

  • 110 גרם קוביות חמאה קרה
  • 110 גרם סוכר דמררה
  • 110 גרם קמח
  • 110 גרם קוקוס
  • צבע מאכל ירוק נאון אופציונאלי

אופן ההכנה לעוגת גבינה עם סירופ מייפל וקוקוס:

הכנת בסיס העוגה:

  1. מקציפים בתוך קערה עמוקה במטרפה ידנית ביצים וסוכר כדקה
  2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד לאיחוד
  3. יוצקים את הבלילה לרינג ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 10 דקות
  4. מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל150 מעלות

הכנת מלית הגבינה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה, יוצקים אותם על גבי הבסיס ומניחים בצד עד להכנת השטרויזל

הכנת השטרויזל:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המצרכים עד למראה פירורי
  2. מפזרים אותם מעל מלית הגבינה ואופים את העוגה על חום 150 מעלות במשך כשעה וחצי או עד להתייצבות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art