מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 20°c
חיפה 15°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ח' ניסן התשפ"ה | 06.04.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 20°c
חיפה 15°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקינוח מוס טריו לוטוס לחג מרשים במיוחד

מחפשים מתכון מנצח לחג? הנה אחד כזה • מוס טריו לוטוס, פשוט להכנה ומותיר טעם של עוד • האורחים יאהבו

מתכון לקינוח מוס טריו לוטוס לחג מרשים במיוחד

מוס טריו לוטוס | קל | 25 - 30 דקות הכנה

המרכיבים ל-6 מנות:

למוס:

200 גרם שוקולד לבן, קצוץ

1 כפית מחית וניל (או תמצית וניל איכותית)
2 מכלים (500 מ”ל) שמנת להקצפה %38

400 גרם גבינה לבנה %9

3 כפות אבקת סוכר
2 כפות ממרח לוטוס

4 כפות ממרח לוטוס קראנץ'
לקישוט:

6 כפות ממרח לוטוס 
פירורי עוגיות לוטוס

אופן ההכנה:

£ מכניסים לקערה קטנה חסינת חום את השוקולד הלבן, מחית הווניל וחצי כוס שמנת להקצפה וממיסים במיקרו בפולסים קצרים, עד שהשוקולד נמס. מערבבים לתערובת חלקה ומצננים לטמפרטורת החדר.
£ מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה ואבקת הסוכר. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב.
£ בקערת מיקסר מקציפים את השמנת להקצפה שנותרה (½1 כוסות) לקרם רך, מוסיפים את תערובת הגבינה ומערבבים היטב.
£ מחלקים את התערובת שהתקבלה ל-3 קערות שונות: לקערה אחת מוסיפים 2 כפות ממרח לוטוס ומערבבים היטב. לקערה שנייה מוסיפים 4 כפות ממרח לוטוס קראנץ' ומערבבים היטב. את הקערה השלישית משאירים כמו שהיא.

£ ההרכבה: מוזגים מהתערובת הכהה ביותר לכוסות הגשה, עד לרבע מגובה הכוס.
מכניסים ל-15 דקות למקפיא. מוזגים מעל את התערובת הבהירה יותר, עד לחצי מגובה הכוס, ומכניסים שוב ל-15 דקות למקפיא. לבסוף מוזגים מעל מהתערובת הלבנה ומקפיאים שוב.

£ הקישוט: מחממים במיקרו את ממרח הלוטוס, להתרככות. יוצקים שכבה דקה מעל המוסים ושומרים במקרר. לפני ההגשה מקשטים בפירורי עוגיות לוטוס ומגישים קר.

טיפ: ממרח לוטוס קראנץ' עם שברי עוגיות לוטוס  - במרקם פריך ואוורירי, מצויין להכנת כריכים ושדרוג מאפים וקינוחים.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

00:00
00:00
art