מוטי קסטל: ראש הממשלה נתניהו נפגש היום עם 2 ממשפחות החטופים בלשכתו בירושלים ושוחח עם אמו של החטוף אלכסנדר טרופנוב.
מתכון לעוגת גבינה אפויה וגבוהה
עוגת הגבינה האותנטית והמוצלחת שכל בית מכין לקראת חג השבועות | מתכון לעוגת גבינה אפויה וגבוהה שכל אחד יכול להכין, ניתן לצפות אותה בכל מה שתחפצו ואפילו אם תפזרו עליה אבקת סוכר היא תצא יפיפייה ומשובחת
מתכון לעוגת גבינה אפויה וגבוהה / מאת: מירב מלכה
זמן ההכנה: 120 דקות. זמן האפייה: 60 דקות.
המצרכים לעוגת גבינה אפויה וגבוהה:
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 500 גרם גבינה
- 1.5 שמנת חמוצה
- 3 כפות פודינג
- 3 כפות קורנפלור
אופן ההכנה לעוגת גבינה אפויה וגבוהה:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים ומקציפים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת מכניסים את החלמונים ומוסיפים את הגבינה השמנת החמוצה, הפודינג והקורנפלור ומערבבים היטב עד לאיחוד
- מאחדים את תערובת הגבינה עם הקצף ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לרינג עם נייר אפייה.
- מדליקים תנור על חום 200 מעלות ומניחים בתחתית התנור קערה / סיר / תבנית עם מים רותחים
- מכניסים את העוגה לתנור למשך 10 דקות, פותחים את התנור ומפרידים את הדפנות עם סכין, לאח"מ אופים כ 50 דקות על חום 150 מעלות.
- אחרי שעה נועצים קיסם בעוגה ובודקים שהוא יוצא נקי.
- לאחר קירור של העוגה (לילה במקרר), ניתן לפזר אבקת סוכר או להקציף שמנת מתוקה עם פודינג ולזלף על העוגה, ניתן לעטר עם תוספות כרצונכם.
בהצלחה רבה ובתאבון