מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבורקס סלומון עם תרד ופטריות

יוקרה, יופי וטעם, מתכון משגע ומקורי לסלמון במעטפת בצק עלים המשלב בתוכו מילוי של תערובת פטריות ותרד משובח הנחים לצד דג הסלמון בתוך הבצק ונאפים יחד בתנור, יוצרים מנת דג מיוחדת ומעניינת והכי חשוב טעימה ומוצלחת

מתכון לבורקס סלומון עם תרד ופטריות

מתכון לבורקס סלומון עם תרד ופטריות

זמן ההכנה: 35 דקות. זמן האפייה: 35 דקות.

המצרכים לבורקס סלומון עם תרד ופטריות:

  • 1 חבילת בצק עלים מרודד
  • 4 מנות דג סלמון פרוס ללא עור ועצמות 
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

למילוי:

  • 400 גרם עלי תרד שטופים
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 5  שיני שום כתושות
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות
  • 1/2 לימון סחוט
  • 2 כפות צנוברים
  • 1 כפית כמון
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה לבורקס סלומון עם תרד ופטריות:

הכנת הדג:

  1. שוטפים היטב את הדג, מסננים ומייבשים בנייר מגבת
  2. מפזרים עליו את המלח והפלפל שחור גרוס
  3. מחממים מחבת פסים עם שמן זית וצורבים את הדג כ-3 דקות מכל צד

הכנת המילוי:

  1. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
  2. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים 3 דקות נוספות, מוסיפים את התרד, הלימון, הצנוברים והתבלינים, ומבשלים על אש גבוהה עד לצמצום הנוזלים.

הכנת הבורקס:

  1. פותחים את בצק העלים ומחלקים אותו ל2
  2. מניחים בחלק התחתון מתערובת התרד ומעל מניחים את הדג הצלוי
  3. סוגרים את הבצק לצורת רולדה וחורצים חריצים על הרולדה.
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ-35 דקות עד להשחמה נאה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art