מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת מוס שכבות עם כנאפה בציפוי שוקולד בלונדי ופיסטוק

עוגה בעלת שלוש שכבות כאשר בשכבה הראשונה מוס פיסטוק מוצלח ומעליו שכבת בלנקו נהדרת כאשר מעליה שכבת ציפוי של שוקולד בלונדי ופיסטוק עם שערות קדאיף מפוזרות הנותנות את הטעם והמראה המשדרג לעוגה מיוחדת

מתכון לעוגת מוס שכבות עם כנאפה בציפוי שוקולד בלונדי ופיסטוק

מתכון לעוגת מוס שכבות עם כנאפה בציפוי שוקולד בלונדי ופיסטוק

המצרכים לעוגת מוס שכבות עם כנאפה בציפוי שוקולד בלונדי ופיסטוק:

מידות אוניברסליות

  • רינג אובלי 33/12 סנטימטר
  • סגור היטב בצד אחד עם ניילון נצמד ומונח על גבי משטח

לקדאיף (מחלקים ל3 שכבות):

  • 300 גרם שערות קדאיף
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר

לשכבת הפיסטוק:

  • 4 גרם ג'לטין
  • 20 גרם מים
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 220 גרם חלב מרוכז
  • 125 גרם גבינת ריקוטה
  • 3 כפות מחית פיסטוק

לשכבת הבלנקו:

  • 4 גרם ג'לטין
  • 20 גרם מים
  • 250 גרם שמנת מתוקה

  • 220 גרם חלב מרוכז
  • 125 גרם גבינת ריקוטה
  • 3 כפות ממרח בלנקו שוקולד שקדים (או ממרח אחר כמו ממרח חלבה או גבינת מסקרפונה)

לציפוי שוקולד בלונדי פיסטוק:

  • 1 גרם ג'לטין
  • 5 גרם מים
  • 200 גרם שוקולד בלונדי קוקוס (או שוקולד לבן)
  • 70 גרם שמנת מתוקה
  • 2 כפות מחית פיסטוק
  • 2 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה לעוגת מוס שכבות עם כנאפה בציפוי שוקולד בלונדי ופיסטוק:

  1. ראשית מערבבים את המים והג'לטין ל2 המוסים ולציפוי בכמויות כפי שרשום במתכון בתוך 3 כוסות חד פעמיות ושמים בצד כחצי שעה

הכנת הקדאיף:

  1. את הקדאיף מקפיאים לפני השימוש...מניחים את שערות הקדאיף הקפוא בקערה ומפוררים אותם היטב עם הידיים...
  2. במחבת מניחים את החמאה וממיסים אותה על להבה נמוכה...מוסיפים את שערות הקדאיף ולא מפסיקים לערבב... כאשר הקדאיף מקבל צבע זהבהב מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לטגן ולערבב כל הזמן על להבה נמוכה עד לגוון מקורמל של שערות הקדאיף...שמים שליש מכמות הקדאיף בתחתית הרינג... את השאר שמים בצד

הכנת שכבת הפיסטוק:

  1. בקערת המיקסר שמים שמנת מתוקה ומקציפים אותה למרקם יוגורט... מוסיפים את החלב המרוכז את גבינת הריקוטה ומחית הפיסטוק ומקציפים עד לאיחוד...מחממים מספר שניות את מסת הג'לטין ומוסיפים אותה למסה תוך כדי השוואת טמפרטורה... מוזגים את שכבת הפיסטוק בעדינות על גבי הקדאיף שבתבנית ומעבירים להקפאה כשעה...

הכנת שכבת הבלנקו:

בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה ומקציפים אותה למרקם יוגורט...מוסיפים את החלב המרוכז את גבינת הריקוטה וממרח הבלנקו ומערבבים עד לאיחוד מוסיפים את הג'לטין למסה לאחר שהמסנו אותו מספר שניות במיקרוגל תוך כדי השוואת טמפרטורה

מוציאים את התבנית עם שכבת הפיסטוק מההקפאה ומפזרים עליה שליש משערות הקדאיף

ומעל מוזגים בזהירות את שכבת הבלנקו ומכניסים להקפאה למשך שעה נוספת

הכנת הציפוי:

בקערה מניחים את השוקולד, השמנת המתוקה, השמן ומחית הפיסטוק וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה...ממיסים במיקרו את מסת הג'לטין מספר שניות ומוסיפים אותה למסת השוקולד ומערבבים היטב

מוזגים את הציפוי מעל העוגה הקפואה ומפזרים מעל את מה שנותר מהקדאיף.

מקשטים לפי טעמכם ומחזירים את המוס להקפאה של לילה לפני חילוץ

הערה: השוואת טמפרטורה עושים במתכון הזה כאשר הג'לטין חם והמסה שאליו מכניסים אותו קרה, אז כדי למנוע את ההתגבשות שלו למרקם גרגירי משלבים אותו בהדרגה (כלומר לוקחים כמה כפות מהמוס ומכניסים אותם למסת הג'לטין בדרך הזאת הג'לטין מתקרר בהדרגה ולא בבת אחת כי הוא יכול להפוך לגושים לא נעימים בתוך המוס) מערבבים ורק אחר כך מוסיפים למוס.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art