דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לבורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות
מתכון מעולה לבצק עלים, קריספי וטעים שניתן למלא במגוון רחב של רעיונות כמו גבינות, תפוחי אדמה, תרד או בשר | בורקס טורקי המתגלגל לרולדה בצורת שבלול ויוצר מאפה מוצלח ומיוחד שתקצרו עליו מחמאות רבות
מתכון לבורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות
זמן ההכנה: 190 דקות.
המצרכים לבורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 1 כף חומץ
- 1 כף שמן
- 1/2 כף מלח
- 3.5 כוסות מים (כוס חד פעמית קרה)
למילוי תפוחי האדמה:
- תפוח אדמה מבושלים מעוכים לפירה
- מלח
- פלפל שחור
- 1 ביצה
- בצל מטוגן
- ניתן להוסיף פטריות קצוצות
למילוי הגבינות:
- גבינה לבנה
- גבינה צהובה
- גבינה בולגרית
- גבינת ריקוטה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לבורקס טורקי – בויוס במילוי תפוחי אדמה או גבינות
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל המצרכים ולשים היטב במשך 8 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך אך לא דביק
- מחלקים את הבצק ל- 10-14 כדורים ומניחים שעה למנוחה במגש עם שמן בנדיבות.
הכנת מילוי תפוחי האדמה:
- מכניסים לקערה את תפוחי האדמה המבושלים והמרוסקים יחד עם יתר המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת מחית חלקה, מכניסים לשקית זילוף ומניחים בצד.
הכנת מילוי הגבינות:
- בקערה מגרדים את הגבינות הקשות ומוסיפים את יתר המצרכים, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לשקית זילוף ומניחים בצד.
הכנת הבורקס:
- מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק דק וגדול ומניחים בקצה בעזרת שקית זילוף פס מהמילוי.
- מגלגלים בעדינות לרולדה, יוצרים שבלול ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום, או תערובת תבלינים לציפוי.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על -180° עד להזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון