דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לקינוחי כוסות קדאיף ופיסטוק
כולם אוהבים את קינוחי הכוסות, המראה היוקרתי שהון יוצרות בשולחן מכניס אווירה חגיגית ומיוחדת יותר, מתכון נהדר וחדש לקינוחי כוסות עם שכבת קדאיף קראנצ'י וקרם פיסטוק מיוחד כאשר מלמעלה מפוזרים שברי פיסטוקים קלויים
מתכון לקינוחי כוסות קדאיף ופיסטוק / מאת: הילה דהן
זמן ההכנה: 40 דקות.
המצרכים לקינוחי כוסות קדאיף ופיסטוק:
לשכבת הקדאיף:
- שערות קדאיף
- 50 גר' אבקת סוכר
- 50 גר' חמאה מומסת
לשכבת קרם פיסטוק:
- 300 מ''ל שמנת מתוקה
- 1 פודינג פיסטוק
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 שמנת חמוצה
לקישוט:
- שברי פיסטוקים
- סירופ מייפל
אופן ההכנה לקינוחי כוסות קדאיף ופיסטוק:
הכנת שכבת הקדאיף:
- בקערה מערבבים את כל המצרכים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה, חשוב לשים לב שלא יישרף ושיצא קראנצ'י.
- מצננים היטב את שערות הקדאיף האפויות ושוברים לחתיכות.
הכנת שכבת קרם פיסטוק:
- בקערה מכניסים את השמנת המתוקה ומתחילים להקציף, מכניסים בהדרגה את הפודינג ואבקת הסוכר, לאחר שמתקבל קצף יציב מוסיפים את השמנת החמוצה. ומקציפים על מהירות נמוכה עד לאיחוד.
הכנת הקישוט:
- במחבת קולים את שברי הפיסטוקים ומעבירים לצלחת.
הרכבת הקינוח:
- בתחתית הכוס מניחים את שערות הקדאיף
- לאחר מכן מזלפים בעזרת שקית זילוף עם צנתר רחב את קרם הפיסטוק.
- על שכבת קרם הפיסטוק מפזרים מעט שערות קדאיף ומזלפים מעט סירופ מייפל.
- מפזרים את שברי הפיסטוקים הקלויים.
- מעבירים לקירור עד להגשה.
הערה: ניתן להמיר לפרווה – בקרם: מורידים את השמנת החמוצה, וממירים את השמנת המתוקה לקצפת צמחית. בקדאיף: ממירים את החמאה למחמאה.
בהצלחה רבה ובתאבון