מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 16°c
בני ברק 31°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחומוס מסבחה אסלי במרקם מנצח

חומוס. כל כך אסלי וטריוויאלי עד שלכולנו ברור שאי אפשר בלעדיו. החומוס הביתי מציע חוויה אמיתית של בריאות עשירה ומלאת טעם, מרקם אנין וקסום וארומה מנצחת שפשוט אי אפשר לוותר עליה, הסלט דורש השקעה, אך שווה כל מאמץ

מתכון לחומוס מסבחה אסלי במרקם מנצח

מתכון לחומוס מסבחה אסלי במרקם מנצח

זמן ההכנה: 3 שעות

המצרכים לחומוס מסבחה אסלי במרקם מנצח:

  • 1 ק"ג חומוס גדול מובחר
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור

אופן ההכנה לחומוס מסבחה אסלי במרקם מנצח:

  1. בוררים את הגרגירים ומשרים במים פושרים במשך 12 שעות.(בתכנון נכון, בלילה שלפני ההכנה)
  2. לאחר ההשריה, מסננים את גרגירי החומוס מהמים, מעבירים לסיר ומכסים אותם במים פי שלושה מהכמות.
  3. בוזקים למים סודה לשתייה ומלח ומבשלים ללא מכסה, על להבה בינונית במשך שעתיים.
  4. במהלך הבישול מסירים את הקצף הנוצר מהרתיחה.
  5. לאחר שעתיים ניתן להתחיל לבדוק את החומוס, כאשר הוא רך אך לא נמעך, מפסיקים את הבישול.

לקבלת 'ארבעס' ביתיים:

  1. מסננים שוב את החומוס מהמים ופורסים אותו על מגבת ביתית נקייה לצורך ייבוש ותיבול. (תיבול קלאסי בכף מפריד את קליפתו החיצונית של החומוס ומפרק את המרקם העדין).
  2. בוזקים מלח ופלפל שחור, מגלגלים את קצוות המגבת בעדינות עד לקבלת מעטפת מושלמת, ואז מגלגלים ומערבבים את המגבת אנה ואנה ונקבל 'ארבעס' נהדרים.

לקבלת ממרח חומוס הומוגני:

  1. מעבירים את גרגירי החומוס, הטחינה הגולמית, הפלפל השחור והמלח לטחינה במעבד מזון.
  2. מוסיפים 3/4 כוס מים ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.

טיפ: רצוי להשאיר גרגירים אחדים לא טחונים לקישוט ולשדרוג הסלט.

כהשלמה לחומוס אותנטי באמת, מוסיפים מסבחה חריפה מעל:

רכיבים:

  • 1/2 פלפלון חריף ירוק
  • 1/2 פלפלון חריף אדום
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הפלפלונים דק דק ומטגנים בשמן עם יתר הרכיבים על אש נמוכה במשך  10-15 דקות תוך כדי ערבוב.
  2. מצננים את התערובת ולפני ההגשה בוזקים על מנת החומוס.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art