דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מתכון לפרחי ברוקולי מלכותי בדואט קשיו וחמוציות מיובשות
יש בו בסלט המיוחד הזה את אחד מסודות הגן המופלאים שהופכים אותו לפתיח חובה מרהיב וחגיגי במיוחד בכל ארוחה אקסקלוסיבית. מראה עשיר ומעורר השראה המביא את אוצרות גידולי הגן בביטוי מכובד ומעודן ביותר. חגיגי ומרשים במיוחד
מתכון לפרחי ברוקולי מלכותי בדואט קשיו וחמוציות מיובשות
זמן ההכנה: 15 דקות
המצרכים לפרחי ברוקולי מלכותי בדואט קשיו וחמוציות מיובשות:
- 1 ק“ג פרחי ברוקולי או שקית
- פרחי ברוקולי קפוא
- 1 בצל סגול
- חופן חמוציות מיובשות
- 100 גרם אגוזי קשיו קלויים
רכיבי המתבל:
- 1/3 כוס מיונז
- 1/3 כוס חומץ טבעי
- 1/3 כוס סוכר
- קורט פלפל שחור
- קורט מלח
אופן ההכנה לפרחי ברוקולי מלכותי בדואט קשיו וחמוציות מיובשות:
- מפרידים את הברוקולי לפרחים ופורסים את הבצל הסגול לטבעות דקות ושוות.
- אם הקשיו אינו קלוי, כדי להעניק לו נגיעות מליחות קלות, מערבבים כפית מלח בכוס מים פושרים וטובלים בה את הקשיו.
- לאחר מכן, מפזרים את אגוזי הקשיו בתבנית אפייה וקולים בחום נמוך קלייה ממושכת עד להשחמה נאה.
- את חומרי המתבל מערבבים היטב בבלנדר.
- סמוך להגשה מוסיפים את הקשיו, החמוציות והמתבל.
בברוקולי קפוא: יש להקדים ולהוציא את שקית הברוקולי מתא ההקפאה ולהניחה במשך יום בטמפרטורת החדר, כדי שתהיה הפשרה מלאה ואחידה של הפרחים כולם.
טיפ: סלט עשיר זה יכול להשתלב נפלא גם בשולחנות בארים מושקעים. נגיש אותו בכלי גבוה ומרשים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: רייצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'