מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 15°c
בני ברק 28°c
אשדוד 19°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 16°c
חיפה 19°c
ירושלים 14°c
בית שמש 15°c
בני ברק 28°c
אשדוד 19°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה פירורים בגרסה מיוחדת

עוגת הגבינה המוכרת בגירסה מעניינת יותר ומוצלחת של פירורים בטעם קקאו המונחים בתחתית העוגה ומעליה, כאשר בין השכבות משתלבת תערובת גבינה טעימה במיוחד

מתכון לעוגת גבינה פירורים בגרסה מיוחדת

מתכון לעוגת גבינה פירורים בגרסה מיוחדת

זמן ההכנה: 35 דקות.

המצרכים לעוגת גבינה פירורים בגרסה מיוחדת:

מידות אוניברסליות

רינג מרובע גודל 24 ס"מ משומן וסגור מצד אחד בנייר אפיה ונייר כסף

לבסיס העוגה:

  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 2/3 כוס סוכר (140 גרם)
  • 2 סוכר וניל
  • 300 גרם חמאה קרה
  • 4 כפות קקאו
  • 5 חלמונים מביצים גודל לארג'

למלית הגבינה:

  • 5 גרם ג'לטין
  • 20 גרם מים
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה של פעם 27% (200 מ"ל)
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%

אופן ההכנה לעוגת גבינה פירורים בגרסה מיוחדת:

הכנת הבצק:

  1. מחממים תנור ל160 מעלות
  2. במעבד מזון מעבדים את כל המצרכים מלבד החלמונים לתערובת פירורית
  3. מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד לאיחוד הבצק
  4. מרדדים את הבצק לעובי של 1 סנטימטר בגודל גדול יותר מהרינג
  5. לוקחים את הרינג וקורצים איתו את הבצק, משאירים את העודפים ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה (את הבצק שנשאר מחוץ לרינג ואפינו אותו יחד עם הבצק שבתוך הרינג מפוררים במגרדת גסה והוא יהיה עבור הפירורים מעל העוגה)

הכנת המלית:

  1. מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד לחצי שעה
  2. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם סוכר ואינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם במרקם יוגורט
  3. ממיסים את הג'לטין במיקרו 10 שניות ומוסיפים אותו למסת השמנת תוך כדי השוואת טמפרטורה (לוקחים כמה כפות ממסת השמנת לתוך קערית הג'לטין ומערבבים כדי לצנן את מסת הג'לטין החמה בהדרגה ורק אחר כך מוסיפים את הג'לטין לקערת השמנת)  מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד כמה שניות עד לאיחוד
  4. יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית העוגה מעל התחתית האפויה ומפלסים אותה
  5. מפזרים מעל את פירורי הבצק האפוי ומקשטים לפי הטעם

טיפ: רצוי להשאיר את העוגה לפחות לילה במקרר לפני שאוכלים אותה, בכדי לתת לבצק לספוח לחות מהגבינה ולהתרכך.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art