מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 16°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 9°c
בית שמש 12°c
בני ברק 26°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפריקסה במגוון תוספות

'פריקסה' המאכל האהוב במגוון מילויים | לחמניות אליפסה המטוגנות בשמן עמוק משני הצדדים וממולאות במגוון תוספות טעימות של נתחי טונה, ביצים קשות, קוביות תפו"א מבושל, חמוצים, אריסה ועוד, יוצרים יחד ארוחה משביעה ומוצלחת שכולם אוהבים

מתכון לפריקסה במגוון תוספות

מתכון לפריקסה במגוון תוספות

זמן ההכנה: 90 דקות.

המצרכים לפריקסה במגוון תוספות:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 3 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • נתחי טונה בהירה בשמן
  • סלט ירקות
  • זיתים
  • מלפפון חמוץ
  • ביצה קשה
  • קוביות תפו"א מבושל
  • אריסה
  • לימון כבוש
  • לאוהבים - ניתן להוסיף פלפל חריף פרוס דק.

אופן ההכנה לפריקסה במגוון תוספות:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מערבבים את כל מצרכיי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  2. מניחים בצד את הקערה מכוסה ומתפיחים במשך כשעה
  3. בעזרת ידיים רטובות או משומנות, מחלקים את הבצק ל18 כדורים
  4. מכדררים על שיש משומן ויוצרים צורת לחמנייה ארוכה ומעט מעוכה.
  5. מניחים על נייר אפייה ומתפיחים פעם שניה במשך כ20 דקות בערך .עד שהלחמניות הופכות לשמנמנות
  6. מחממים סיר קטן עם שמן עמוק, לאחר שהשמן רותח מנמיכים את האש ומכניסים בכל פעם 2 לחמניות.
  7. ממתינים עד להזהבה, הופכים וממתינים כ2 דקות נוספות.
  8. מוציאים על נייר סופג ומצננים מעט.
  9. חשוב לטגן בשמן חם אך לא מידי רותח, אחרת הפריקסה יטגן מבחוץ ובפנים יישאר בצקי.
  10. חותכים בצידי הפריקסה וממלאים בנתחי טונה, סלט ירקות, זיתים, מלפפון חמוץ, ביצה קשה, קוביות תפו"א מבושל, אריסה ולימון כבוש.

בהצלחה רבה ובתאבון

 המתכון מאת: עליזה עליון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art