מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בקלי קלות: מתכון לעוגת לגו בשלוש שכבות

עוגת לגו ולא רק לילדים, טעימה, קלה מאוד וללא אפיה, עוגה שתתאים לכל אירוח או אירוע חגיגי כמנת קינוח יוקרתית ומרשימה, רק תצטרכו להצטייד בתבניות המתאימות

בקלי קלות: מתכון לעוגת לגו בשלוש שכבות

מתכון לעוגת לגו בשלוש שכבות

המצרכים לעוגת לגו בשלוש שכבות:

מידות אוניברסליות

לשכבה ראשונה:

  • 1 כוס אבקת שקדים
  • 1 כוס קוקוס
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 2/3 כוס חמאת בוטנים
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס ליקר שוקולד

לשכבה שניה:

  • 260 גרם תמר מג‘הול מגולען
  • 2/3 כוס חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס סירופ מייפל
  • 1/4 כוס קרם קוקוס
  • 100 גרם שוקולד לבן

לשכבה שלישית גנאש שוקולד:

  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס קרם קוקוס

לקישוט לגו בלונדי:

  • 200 גרם שוקולד בלונדי שקדים
  • 70 גרם ממרח פררו רושה תפוז (או ממרח חלווה או אחר בסגנון)

אופן ההכנה לעוגת לגו בשלוש שכבות:

  1. ראשית סוגרים צד אחד רינג מרובע גודל 18 סנטימטר בניילון נצמד ומניחים אותו על גבי משטח מפולס

הכנת השכבה הראשונה:

  1. בקערה מניחים את כל המצרכים מערבבים אותם היטב עד לאיחוד, משטחים את המסה ברינג בעזרת הידיים (עם כפפה חד פעמית שקופה) ומפלסים אותה מניחים במקרר

הכנת השכבה השניה:

  1. בבן מרי ממיסים את השוקולד...במעבד מזון מניחים את כל המצרכים ומעבדים את המסה בפולסים (בין לבין מפזרים את המסה בתחתית המעבד כדי שהעיבוד יהיה אחיד כי זה הופך לגוש גדול) מוסיפים את השוקולד המומס ומאחדים מסה, צריך לצאת במרקם של פלסטלינה
  2. משטחים בידיים (עם כפפה חד פעמית שקופה) את המסה על גבי השכבה הראשונה ומפלסים אותה היטב
  3. מניחים במקרר.

הכנת השכבה השלישית:

  1. בבן מרי ממיסים יחד את השוקולד וקרם הקוקוס עד שהמסה אחידה, יוצקים אותה על גבי השכבה השניה.
  2. חובטים בזהירות את המשטח עם הרינג כדי לשטח את הגנאש ומקפיאים

הכנת הקישוט:

  1. בבן מרי ממיסים יחד  את השוקולד עם ממרח הרושה.
  2. עד לאיחוד...מניחים את התבניות על גבי משטח וממלאים כל שקע בתבנית בכפית מהמסה...מזיזים את המשטח עם התבניות ימינה ושמאלה כדי שהמסה תתפלס ותכנס לכל החריצים שבתבנית
  3. מקפיאים לפני חילוץ.
  4. מוציאים את העוגה מהמקפיא, ממתינים רבע שעה ומשחררים את העוגה מהרינג עם סכין חדה, ממתינים עוד רבע שעה לפני שחותכים את העוגה מסביב או שמחלקים לחיתוכיות (כי השכבה התחתונה עלולה להתפורר אם חותכים אותה קפואה) מקשטים בקישוט הלגו בלונדי ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: שולמית שחר

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art