עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לפשטידת טורטיות בשכבות
שימוש נוסף לטורטיות המוכרות לנו כל כך, מתכון לפשטידה בשכבות המורכבת מטורטיות, רוטב עגבניות, גבינה צהובה ותבלינים, יוצרים ארוחת ערב מעניינת וטעימה
מתכון לפשטידת טורטיות בשכבות
זמן ההכנה: 75 דקות. זמן אפייה: 45 דקות.
המצרכים לפשטידת טורטיות בשכבות:
- 1 חבילת טורטיות של 12 יחידות
- 1 קופסת שימורים של זיתים שחורים
- 1 בקבוק של עגבניות מרוסקות (700 גרם או רסק עגבניות בסגנון דומה)
- 250 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 כפית תבלין פיצה
- 1 כפית אורגנו
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל 4 העונות(או פלפל שחור)
- 1/4 כפית שום גבישי
- 1/2 כוס שמן
אופן ההכנה לפשטידת טורטיות בשכבות:
- בקערה גדולה שמים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים
- יוצקים לפיירקס עגול ועמוק (או לתבנית עגולה (או רגילה חד פעמית כמונח עליה נייר אפיה) כפות מהרסק המתובל ומניחים מעל את הטורטייה הראשונה
- שמים מעל הטורטייה 3 כפות מרסק העגבניות המתובל ומפזרים מעל גבינה צהובה וזיתים, חוזרים על התהליך עד גמר הטורטיות
- יוצקים מעל הטורטייה האחרונה את יתרת הרוטב ומפזרים מעל את יתרת הגבינה צהובה והזיתים
- אופים מכוסה כ45 דקות בחום של 200 מעלות
- מצננים והופכים את הטורטיות בזהירות על גבי צלחת הגשה וחותכים למשולשים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שולמית שחר