מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למלבי: קינוח פודינג מוצק על בסיס חלב

קינוח חגיגי חלבי שניתן להמירו בקלות לפרווה, מתכון למלבי אשר מקורו מגיע מטורקיה, הוא עשוי מפודינג מוצק על בסיס חלב המשתלבים יחד עם סוכר, תמצית ורדים ושמנת מתוקה ויוצרים מנה אחרונה מרהיבה 

מתכון למלבי: קינוח פודינג מוצק על בסיס חלב

מתכון למלבי - קינוח פודינג מוצק על בסיס חלב

זמן ההכנה: 25 דקות.

המצרכים למלבי - קינוח פודינג מוצק על בסיס חלב:

כוס מדידה חד פעמית חמה

כמות ל- 15 קופסאות של 150 גרם

למלבי:

  • 3 כוסות חלב
  • 3 כוסות מים
  • 1 שמנת מתוקה
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית מי ורדים 
  • 7 כפות קורנפלור

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 טיפות צבע מאכל אדום
  • 1 כף תמצית מי ורדים

אופן ההכנה למלבי - קינוח פודינג מוצק על בסיס חלב:

  1. בסיר הכניסו 3 כוסות חלב, 2 כוסות מים, 1 שמנת מתוקה, 5 כפות סוכר, 1 כפית תמצית מי ורדים 
  2. ממיסים בנפרד 1 כוס מים עם 7 כפות קורנפלור ומוסיפים לסיר, מבשלים על הגז תוך כדי בחישה מתמדת ומביאים לרתיחה קלה לכבות את האש ולצנן מעט.
  3. יוצקים לקעריות ומניחים בצד.

הכנת הסירופ:

  1. בסיר נפרד מכניסים את כל המרכיבים לסירופ ומבשלים במשך כ5 דקות.
  2. שופכים את הסירופ על המלבי שבקעריות ומפזרים פיסטוקים קצוצים וקוקוס
  3. מכניסים לקירור עד להגשה

טיפ: לגרסת פרווה: להחליף את החלב בקרם קוקוס, את השמנת מתוקה בקצפת צימחית

טיפ: אפשרות נוספת להכנת הסירופ: לערבב תרכיז פטל עם מעט מי ורדים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

art

 צבע אדום