מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לדואט סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית

החציל משמש כמרכיב עיקרי במגוון רחב של סלטים מן המטבח הבלקני והים-תיכוני, הסלט הזה הוא דואט מרתק של סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית. זהו סלט שמפתיע תמיד בריחו העסיסי והטרי, במרקם העדין ובטעם האנין והמיוחד שמלווה בחן את חלת השבת הפריכה

מתכון לדואט סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית

מתכון לדואט סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית

זמן ההכנה: 75 דקות.

המצרכים לדואט סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית:

  • 2 חצילים בינוניים (עדיף מזן בלאדי)
  • 3 עגבניות אדומות בשלות
  • 6 שיני שום כתושות
  • 2 כפות מיץ מלימון טרי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

אופן ההכנה לדואט סלסת חצילים ועגבניות בקלייה ביתית:

  1. קולים את החציל בשלמותו מכל צידיו למשך שעה על מנגל חשמלי או על להבת גז גלויה. מפסיקים את הקלייה כשהקליפה קשה ומפויחת.
  2. מצרפים את העגבניות לקלייה יחד עם החציל. קולים אותן על כל צדדיהן. הן מוכנות כאשר הן מתכווצות מעט ומקבלות גוון צלוי.
  3. חותכים את קליפת החציל לאורכה ובעזרת כף מפרידים את ליבת בשר החציל מהקליפה.
  4. מרסקים את בשר החצילים והעגבניות בעדינות בעזרת מזלג ומסירים גם את קליפת העגבנייה.
  5. מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים קלות את החצילים והעגבניות.
  6. מוסיפים לטיגון את השום, מיץ הלימון, המלח, הסוכר והפפריקה וממשיכים לטגן את התערובת על להבה נמוכה במשך 10 דקות, תוך בחישה פעם בפעם.
  7. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

טיפ: אין כמו הטעם האמיתי, החזק והעשיר של קלייה על אש גלויה או על מכשיר המנגל. קלייה בתנור היא עדינה מאוד ופחות מומלצת.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art