מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 28°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקיש גבינות בשילוב ברוקולי ובצל

כל כך הרבה סוגים יש להכנת פשטידות, כאשר כל אחת טומנת בחובה עולם שלם של גיוונים, ירקות, בשרים או גבינות, במתכון לקיש חלבי עם חתיכות של ברוקולי ובצל קצוץ יוצרים מנה חלבית מכובדת ומרשימה

מתכון לקיש גבינות בשילוב ברוקולי ובצל

מתכון לקיש גבינות בשילוב ברוקולי ובצל

זמן ההכנה: 40 דקות.

המצרכים לקיש גבינות בשילוב ברוקולי ובצל:

לבצק:

  • 1-1/2 כוסות קמח לבן
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות חומץ 5%
  • L 1 חלמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2כפית אבקת שום
  • 3 כפות מים

למלית:

  • 1 שקית ברוקולי קפואה
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה
  • 2 ביצים  L
  • 2 כפות גדושות קמח לבן
  • 200 גרם גבינת קשקבל או גבינה צהובה מגוררת אחרת
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט

אופן הכנה לקיש גבינות בשילוב ברוקולי ובצל:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד, מכניסים לקירור של 15 דקות.
  2. משטחים את הבצק על תבנית רצויה.
  3. בסיר עם מים רותחים מבשלים את הברוקולי 3 דקות ומסננים
  4. בסיר חלבי רחב נוסף, ממיסים את החמאה  ומוסיפים את השמן, כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הברוקולי והבצל המטוגנים ומבשלים 3 דקות נוספות.
  5. מניחים את הברוקולי והבצל על הבצק שבתבנית.
  6. בקערה נוספת מערבבים את השמנת לבישול, השמנת החמוצה, גבינה צהובה, ביצים, השום והקמח ומוסיפים מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט
  7. שופכים את הבלילה שנוצרה על הברוקולי והבצל המונחים על הבצק שבתבנית.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על -180° למשך כ-40 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art