מבזקים +
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 15°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 19°c
באר שבע 17°c
חיפה 18°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפטיפור אוראו, מוס גבינה ושוקולד לבן

קינוח יפייפה ומרהיב המתאים לכל אירוח או אירוע חגיגי | תחתית של עוגיות אוראו ביתיות עם מוס גבינה ושוקולד לבן הממולא בגנאש נהדר, יוצרים יחד מנה אחרונה מוצלחת, טעימה ומיוחדת

מתכון לפטיפור אוראו, מוס גבינה ושוקולד לבן

מתכון לפטיפור אוראו, מוס גבינה ושוקולד לבן

המצרכים לפטיפור אוראו, מוס גבינה ושוקולד לבן:

מידות אוניברסליות

לעוגיות אוראו:

  • 450 גרם קמח
  • 70 גרם קקאו
  • 70 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 280 גרם קוביות חמאה קרה
  • 100 גרם ביצים (כ 2 ביצים גדולות)

למוס גבינה אוראו ושוקולד לבן:

  • 10 גרם ג'לטין (2 כפיות)
  • 50 מ"ל מיים (5 כפות)
  • 300 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 375 גרם גבינה לבנה 5%
  • 340 גרם גבינת שמנת 25%
  • מעט תמצית וניל
  • 500 מ"ל  שמנת מתוקה
  • 2 כוסות עוגיות אוראו מפוררות

לגנאש למילוי השקע והצמדת הבסיס למוס:

  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה לפטיפור אוראו, מוס גבינה ושוקולד לבן:

הכנת עוגיות אוראו:

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים מלבד הביצים עד למראה פירורי.
  2. מוסיפים את הביצים ומעבדים עד לאיחוד ותו לא, מחלקים את הבצק ל2 ומרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפיה לעובי של חצי סנטימטר. (אם רוצים בסיס מדוגם מרדדים לסיום במערוך המדוגם)
  3. מקפיאים חצי שעה או שעה וקורצים צורה שבוחרים, מניחים את העוגיות על גבי סילפאן או נייר אפיה ומקפיאים שוב שעה.
  4. אופים כרבע שעה עד 20 דקות בתנור שחומם מראש על 170 מעלות
  5. מצננים היטב לפני החילוץ.

הכנת מוס גבינה אוראו ושוקולד לבן:

  1. מערבבים בקערית את הג'לטין והמים ומניחים בצד למשך חצי שעה.
  2. במיקרוגל או על בן מארי ממיסים את השוקולד הלבן
  3. מערבבים בקערה נוספת גדולה, את הגבינה הלבנה, גבינת השמנת ותמצית וניל ומוסיפים את השוקולד המומס, מערבבים היטב עד לאיחוד
  4. ממיסים את הג'לטין (10 שניות במיקרוגל) מכניסים לתוכו כמה כפות מתערובת הגבינה ומערבבים מוסיפים אותו לקערת הגבינות והשוקולד ומערבבים
  5. בקערה נוספת מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה (מרקם יוגורט), מקפלים אותה לתוך בלילת הגבינות, ומכניסים פנימה את פירורי עוגיות האוראו, מערבבים במרית עד לאיחוד
  6. יוצקים את המסה לתבניות הסיליקון הרצויות ומקפיאים לפני חילוץ.

הכנת הגנאש:

  1. יום למחרת, מרתיחים את השמנת המתוקה
  2. שופכים אותה על גבי השוקולד ומערבבים עד להמסה
  3. מצמידים כל עוגיית אוראו למוס האוראו במעט גנאש וממלאים את השקע של המוס במעט גנאש
  4. מקפיאים עד להגשה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art