מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 20°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
י"א תשרי התשפ"ה | 13.10.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 20°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת שוקולד ויוגורט

עוגת שוקולד חלבית המשלבת בתוכה יוגורט ושוקולד מריר בציפוי של קרם שוקוקוקוס היושב לאחר הקפאה לילית על העוגה ויוצר עוגה מרשימה במיוחד המתאימה לכל אירוע או ערב חגיגי

מתכון לעוגת שוקולד ויוגורט

מתכון לעוגת שוקולד ויוגורט

המצרכים לעוגת שוקולד ויוגורט:

מידות אוניברסליות

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 3/4 כוס שמן
  • 6 ביצים גודל לארג'
  • 1 כוס סוכר
  • 3 יוגורט של 200 מ"ל
  • 350 גרם קמח תופח

מצרכים לקרם שוקוקוקוס:

  • 5 גרם ג'לטין
  • 30 גרם מים
  • קופסת שימורים של קרם (קוקוס של 400 מ"ל)
  • 300 גרם שוקולד חלב
  • 200 גרם ביסקוויטים טחונים

אופן ההכנה לעוגת שוקולד ויוגורט:

  1. בקערה גדולה שמים את השוקולד יחד עם השמן וממיסים אותם במיקרו בפולסים עד לאיחוד (משהו כמו 2 דקות)
  2. מערבבים היטב במטרפה ידנית ומוסיפים בהדרגה תוך ערבוב תמידי את החלמונים
  3. במקביל מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
  4. מוסיפים לקערת השוקולד את היוגורט ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומאחדים את התערובת. המסה יוצאת סמיכה
  5. כשהקצף של החלבונים מוכן מחברים בהדרגה את 2 הקערות למסה אחידה כמה שניתן ויוצקים את המסה לרינג עגול גודל 24 סנטימטר, לאחר שסגרנו אותו בצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף ושימנו אותו, אופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגה מוכנה כ 40 דקות.
  6. לאחר שהעוגה הצטננה מחלצים אותה בזהירות מהרינג.
  7. מורחים על הדופן שלה מעט ממרח שוקולד או ממרח אחר ומפזרים מעל קוקוס מקורמל.

הכנת הקרם:

  1. מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד כחצי שעה. בינתיים מחממים בסיר קטן את קרם הקוקוס, מוסיפים לו את השוקולד ומאחדים. מוסיפים את מסת הג'לטין ומערבבים היטב
  2. מוסיפים את הביסקויטים ומאחדים מסה.
  3. ממלאים את התבנית היעודית כשהיא נמצאת על משטח ומקפיאים לילה.
  4. למחרת מחלצים מהתבנית ומניחים את השוקוקוקוס מעל גבי העוגה.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: שולמית שחר

 

art

 צבע אדום