יו״ר ועדת החוקה חה״כ שמחה רוטמן בסרטון: ״ביקרתי היום את אלי פלדשטיין בכלא. אחרי מה שראינו בדיון כל עם ישראל ראה שמדובר ברדיפה פוליטית. אין שום הצדקה להחזיק אותו, בטח לא בתנאים האלו. היה לי חשוב לבוא ולהשמיע לו את הקול שלכם. הוא התרגש עד דמעות לדעת שהפגנתם עבורו, שדואגים לו ושאכפת לכם ממנו״.
מתכון לסלסת אבוקדו קטיפתי בנגיעות פסטו
יש בו משהו נפלא באבוקדו החורפי ועשיר הוויטמינים, הטעם העשיר אך המעודן, המרקם והפשטות בה הוא מזמין אותנו לטעימה, מעניקים לו את הכתר | כעת, תשכחו מכל מה שהכרתם באבוקדו הקלאסי. אתם מוזמנים לפינוק אמיתי של סלסת אבוקדו חלבי ברכות ובמרקם מושלם.
מתכון לסלסת אבוקדו קטיפתי בנגיעות פסטו
זמן ההכנה: 20 דקות .
המצרכים לסלסת אבוקדו קטיפתי בנגיעות פסטו:
- 2 אבוקדו בשלים
- 2 כפות מיץ מלימון טרי
- 2 כפיות שמנת חמוצה
לרוטב הפסטו:
- 1 כוס עלי בזיליקום
- 1/2 כוס צנוברים קלויים
- 3/4 כוס שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
אופן ההכנה לסלסת אבוקדו קטיפתי בנגיעות פסטו:
הכנת רוטב הפסטו:
- מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעול ושוטפים היטב. (הגבעולים מוסיפים מרירות לא רצויה ולכן כדאי להימנע מלהשתמש בהם).
- מכניסים את העלים לטחינה קצרה במעבד מזון יחד עם הצנוברים, השום, המלח והפלפל השחור. במהלך הטחינה, מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד.
הכנת הסלסה:
- לאחר קילוף האבוקדו וחילוץ הגלעין, מועכים היטב את האבוקדו במעבד מזון, מוסיפים את מיץ הלימון ו- 1/2 כוס מרוטב הפסטו. (מוסיפים או מפחיתים מהרוטב לפי הטעם הרצוי)
- מטפטפים לתוך התערובת 2 כפיות שמנת חמוצה ומערבבים.
טיפ חסכוני: ברוטב פסטו, אגוזי מלך יכולים להיות תחליף נהדר לצנוברים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'