עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מתכון לחלת מפתח מתוקה ומרשימה במיוחד
הוראות להכנת חלת מפתח מתוקה שתוכלו להכין בקלות בטעם משובח, בשילוב של שקדים ודבש היוצרים מראה מכובד ומיוחד יותר | מתכון שניתן להכין גם לחמניות מתוקות וסיפור להברשת החלות
אופן הכנת חלת המפתח. קרדיט: נועם זיגדון.
מתכון לחלת מפתח מתוקה ומרשימה במיוחד
המצרכים לחלת מפתח מתוקה ומרשימה במיוחד:
כוס מדידה חד פעמית חמה (240 מ"ל)
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף מלח
- 2 ביצים M
- 2 כוסות מים פושרים
להבריש:
- 1 ביצה
- 1 כף דבש
לסירופ:
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה לחלת מפתח מתוקה ומרשימה במיוחד:
- בקערית ממיסים את השמרים עם כוס מים, מעט קמח וסוכר ומכניסים לקערה,
- מוסיפים את יתרת הקמח, המלח, הביצים, הפודינג וכוס מים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וטוב.
- לקראת סוף הלישה מוסיפים את השמן ומתפיחים במשך 45 דקות
- מורידים אוויר בעזרת לישה ומתפיחים שוב במשך חצי שעה
- מחלקים את הבצק ל-25 כדורים
- קולעים חלות / לחמניות או חלה בצורת מפתח
- מתפיחים שוב במשך 20 דקות.
- מברישים בביצה הטרופה עם 1 כף דבש ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ 25 דקות.
הכנת הסירופ:
- בסיר מכניסים את כחל המצרכים לסירופ ומביאים לרתיחה, מוציאים מהאש ומצננים.
- כאשר החלות / הלחמניות יוצאות מהתנור מברישים בסירופ ומצננים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון