ראש מועצת מטולה דוד אזולאי בראיון ל׳גל״צ׳: ״לצערי כבר היום אני יודע להגיד שלפחות 30% מהאוכלוסייה לא תחזור למטולה, בעיקר הצעירים עם הילדים״.
מתכון לאושפלו פרווה מבורגול
המאכל המסורתי המורכב מאורז, בשר וגזר, מגיע הפעם בשדרוג מעניין ומגוון במיוחד, מתכון פרווה הממיר את האורז בבורגול ואת קוביות הבשר לגרגירי חומוס | אושפלו פרווה - ארוחת צהרים בסיר אחד
מתכון לאושפלו פרווה מבורגול
זמן ההכנה: 35 דקות. זמן בישול: 20 דקות.
המצרכים לאושפלו פרווה מבורגול:
- 2 בצלים גדולים פרושים
- 8 שיני שום שלמות
- 4 גזר חתוכים גפרורים.
- 1 קופסת גרגירי חומוס
- 3 כוסות בורגול שבור גס.
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 1 כף אבקת מרק
- מעט שמן
- 6 כוסות מים.
אופן ההכנה לאושפלו פרווה מבורגול:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים והשום מספר דקות, עד להזהבה.
- מוסיפים את גפרורי הגזר ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הבורגול ו 6 כוסות מים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20 דקות. לאחר 10 דקות של בישול פותחים את המכסה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: ורד כהן