מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 22°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 28°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון ללחמניות במילוי חזה עוף וירק

לחמניות רכות ומלאות טעם, מתאימות לארוחת צהרים, ליציאה או סתם כשמתחשק לפנק את הילדים, מתכון קל ומוצלח שיאפשר לכם לשדרג את הסעודות ליוקרתיות יותר

מתכון ללחמניות במילוי חזה עוף וירק

מתכון ללחמניות במילוי חזה עוף וירק

זמן ההכנה: 120 דקות. זמן אפייה: 25 דקות.

המצרכים ללחמניות במילוי חזה עוף וירק:

ללחמניות:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 2-1/2 כוסות מים ( חד פעמי חמה)

למילוי:

  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות
  • כוסברה קצוצה
  • 5 שיני שום כתוש
  • תבלין לשווארמה
  • פפריקה מתוקה
  • שמן

אופן ההכנה ללחמניות במילוי חזה עוף וירק:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל המצרכים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מתפיחים במשך שעה ולשים שוב, מתפיחים פעם שניה במשך 20 דקות.

הכנת המילוי:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
  2. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומבשלים כ-10 דקות
  3. מוסיפים את השום ומתבלים
  4. מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים כ-10 דקות נוספות תוך ערבוב תמידי

הכנת הלחמניות:

  1. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים קטנים
  2. ופותחים כל כדור לעיגול, ממלאים במילוי חזה העוף המבושל וסוגרים בעדינות.
  3. מניחים על תבנית עגולה את הלחמניות זו לצד זו.
  4. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על -180° ואופים במשך כ-25 דקות

* אפשרות נוספת: ניתן לשטח את הבצק כמו פיתה ולהניח במרכז תערובת חזה עוף, להבריש את הקצבות בביצה, לפזר שומשום ולאפות.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

art

 צבע אדום