מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 18°c
חיפה 18°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 26°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה בשכבות עם גנאש שוקולד ופירות יער

עוגת גבינה יוקרתית ומיוחדת, מתאימה לאירועים מיוחדים או חגים, מלאה ביופי וטעם משובח, מורכבת משלוש שכבות מרהיבות המשלבות בתוכן קוקוס, שוקולד לבן וגנאש פירות יער

מתכון לעוגת גבינה בשכבות עם גנאש שוקולד ופירות יער

מתכון לעוגת גבינה בשכבות עם גנאש שוקולד ופירות יער

המצרכים לעוגת גבינה בשכבות עם גנאש שוקולד ופירות יער:

מידות אוניברסליות

לשטרויזל קוקוס (שכבת בסיס):

  • 200 גרם קמח תופח
  • 200 גרם קוביות חמאה קרה
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם קוקוס
  • צבע מאכל לפי דרישה

לשכבת גבינה ושוקולד לבן

  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 2 גביעי שמנת חמוצה % 30
  • 150 גרם סוכר
  • מעט תמצית וניל
  • 2 כפות קמח
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ביצה גודל לארג'
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 3 כפות חלב

לגנאש שוקולד ומחית שזיפים (או מחית פירות יער):

  • 20 גרם מים
  • 4 גרם ג'לטין
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 70 גרם מחית שזיפים

אופן ההכנה לעוגת גבינה בשכבות עם גנאש שוקולד ופירות יער:

הכנת שטרויזל קוקוס (שכבת בסיס):

  1. שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים ומעבדים עד למראה פירורי
  2. סוגרים רינג מרובע גודל 24 סנטימטר בצד אחד עם נייר אפיה ונייר כסף ומניחים אותו על משטח אפיה ומפזרים בתוכו את הפירורים בצורה אחידה ומקפיאים שעה
  3. מדליקים תנור על חום של 160 מעלות

הכנת שכבת גבינה ושוקולד לבן:

  1. ממיסים בבן מרי את השוקולד עם החלב ומאחדים מסה
  2. במקביל מערבבים בקערה גדולה את שאר החומרים עד לאיחוד ומוסיפים להם את מסת השוקולד ומערבבים היטב ויוצקים את זה על גבי השטרויזל הקפוא
  3. שמים בתחתית התנור תבנית עם מיים רותחים למשך כל זמן האפיה
  4. מניחים את התבנית עם העוגה בשליש התחתון של התנור ואופים כשעה ורבע עד שעה וחצי עד שהעוגה מתייצבת. משאירים את העוגה להצטנן בתנור ומעבירים אותה למקרר למשך הלילה
  5. למחרת חותכים ומקשטים אותה

הכנת גנאש שוקולד ומחית שזיפים (או מחית פירות יער):

  1. מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד
  2. ממיסים בבן מרי את השוקולד וכשהוא נמס מוסיפים לו את מחית השזיפים ומחממים אותם יחד
  3. מוסיפים  את מסת הג'לטין ומערבבים עד לאיחוד המסה
  4. יוצקים את הגנאש לתבניות ומקפיאים לילה לפני חילוץ
  5. למחרת חותכים את העוגה למלבנים ( היא נחתכת טוב יותר יום למחרת) מורחים על כל חלק מעט נפאג' (גי'ל שקוף או ריבה מדוללת)
  6. מפזרים מעט קוקוס ומניחים מעל כל חלק את גנאש השזיפים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שולמית שחר

 

 צבע אדום

art