עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
אישור חריג לחיסון נערים בני 12 - 15 עם מחלות רקע
במשרד הבריאות מאשרים ליותר מ-800 בני 12-15 עם מחלות רקע ומצבים רפואיים שונים, להתחסן לנגיף הקורונה עוד לפני אישור ה-FDA לחיסון של פייזר. מומחים: "לנהוג בזהירות"
משרד הבריאות אישר לילדים בגילי 12-15 במצבים רפואיים שונים, ולאחר ייעוץ עם רופא, לקבל את החיסון. מדובר בילדים שסובלים ממחלות רקע שמעלות את הסיכון לסיבוכי קורונה. כעת אנו חושפים שניתנו יותר מ-800 אישורים כאלה. המצב הרפואי השכיח שעבורו ניתן אישור היה השמנה. כך דווח ב"ישראל היום".
במשרד סברו כנראה שניתן להתחיל בחיסון הילדים עוד לפני קבלת האישור של מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA), ואף העלו את השאלה הזו להצבעה בדיון הצוות לטיפול במגיפות בסוף מארס. התשובה היתה חותכת: 84 אחוזים מהמומחים בצוות לטיפול במגיפות סברו שיש להמתין לאישור ה־FDA. בדיון הצוות לטיפול במגיפות (צט"מ) השבוע צוין כי חיסון ילדים בטווח הגילים הזה "חיוני לצורך הגנה על ילדים והכלת המגיפה. יש להמתין לקבלת האישורים הפורמליים של ה־FDA ושל משרד הבריאות טרם המלצה על חיסון הילדים".
עם זאת, עלו בדיון שאלות ותהיות מצד המומחים. ד"ר יאן מיסקין, מומחה למחלות זיהומיות ולרפואת משפחה בכללית אמר כי: "צריך לנהוג בזהירות ולהמתין לאישור ה־FDA ,לנהל מעקב הדוק, ואם יש מדינה שתתחיל לחסן לפנינו - אולי לשקול לחכות".
פרופ' רון דגן, מומחה למחלות זיהומיות מסורוקה, אמר כי: "אם לא היה ערך לחיסון הילדים, קיימת בעיה אתית לחסנם. יש לזה ערך גדול לילדים, ואת זה חשוב שהציבור יידע. אני משוכנע מהניסיון שילדים קטנים הם לא גורם מאוד חשוב בהדבקה. צריך להבטיח שבטוח לחסן אותם".
בכיר במערכת הבריאות העריך כי: "חיסון הילדים צפוי לעורר גלים של התנגדות שלא ידענו עד היום. זה מחייב דיון שקוף במשרד הבריאות, כפי שעושים ב־FDA."
גורם אחר במערכת הבריאות ציין כי: "ההחלטה על חיסון הילדים התקבלה מזמן, ללא דיון מקצועי או ציבורי. עולות שאלות שלא עלו בחיסון הבוגרים, כמו אם צריך לחסן ילדים כשהתחלואה בירידה".