יו״ר ועדת החוקה חה״כ שמחה רוטמן בסרטון: ״ביקרתי היום את אלי פלדשטיין בכלא. אחרי מה שראינו בדיון כל עם ישראל ראה שמדובר ברדיפה פוליטית. אין שום הצדקה להחזיק אותו, בטח לא בתנאים האלו. היה לי חשוב לבוא ולהשמיע לו את הקול שלכם. הוא התרגש עד דמעות לדעת שהפגנתם עבורו, שדואגים לו ושאכפת לכם ממנו״.
מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי
לכבוד המימונה, 'כל רגע' מביא לכם מתכון לז'אבן, ממתק המגיע מהמטבח המרוקאי, ונוהגים לאכלו בשמחת המימונה | קרם המוקצף עם סירופ מתוק המוגש עם אגוזי מלך, שקדים, פיסטוקים או דרז'ה
מתכון לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי
זמן ההכנה: 20 דקות.
המצרכים לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 2 חלבונים L
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- 1/2 לימון סחוט
אופן ההכנה לז'אבן - ממתק מהמטבח המרוקאי:
- בסיר הכניסו את הסוכר עם המים והלימון והביאו לרתיחה.
- הנמיכו את האש ובשלו במשך 25 דקות, וקררו. (נוצר סירופ)
- בקערה נוספת הקציפו את החלבונים כ-3 דקות
- והוסיפו בהדרגה את הסירופ תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה
- כאשר כל הסירופ נטמע, הקציפו עוד כ-5 דקות נוספות
- והעבירו את הקרם לקערה
- קשטו בשקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים או דרז'ה
תרבחו ותסעדו
המתכון מאת: נועם זיגדון