דובר צה"ל: הופעלו התרעות במספר מרחבים במרכז הארץ בעקבות שיגורים שחצו לשטח הארץ מלבנון, פרטים נוספים בהמשך.
מתכון לעוגת שכבות, שוקולד וקצפת
העוגה הכי מוצלחת ועם הכי הרבה מחמאות, עוגת שכבות המורכבת משכבת בסיס פריך, שכבת שוקולד וציפוי של שכבת קצפת, יוצרים יחד קינוח מרשים לערב שבת או חג
מתכון לעוגת שכבות, שוקולד וקצפת.
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפייה: 40 דקות.
המצרכים לעוגת שכבות, שוקולד וקצפת:
לשכבת הבסיס:
- 5 חלמונים
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 כוס סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה
- 1 אבקת אפיה
- 1 סוכר ווניל
לשכבת שוקולד:
- 100 גר שוקולד
- 1/2 כוס קקאו
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
- 1-2 כף יין מתוק
- 3 ביצים
לשכבת הקצפת:
- 5 חלבונים
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה לעוגת שכבות, שוקולד וקצפת:
הכנת שכבת הבסיס:
- בקערה ערבבו את כל המצרכים עד לאיחוד.
- שטחו על תבנית בינונית והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ10 דק.
הכנת שכבת השוקולד:
- בסיר הכניסו את כל המצרכים מלבד היין והביצים והמיסו על אש נמוכה, כשהכל נמס כבו את האש והוסיפו את היין המתוק ערבבו וצננו במשך 8 דקות.
- הוסיפו את הביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבוב תמידי עד לקבלת מרקם שוקולדי אחיד.
- שפכו על שכבת הבסיס והכניסו לתנור לעוד 20 דק', הוציאו מהתנור וצננו היטב.
הכנת שכבת קצפת:
- בקערה נוספת הקציפו את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- שטחו את הקצף על העוגה והכניסו לתנור לעוד 15 דק' עד להזהבה יפה.
- הוציאו מהתנור והכניסו לקירור עד להגשה, העוגה נחתכת טוב יותר כשהיא קרה.
בהצלחה רבה וחג שמח
המתכון מאת: נאוה כרמון