עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
אופטימי: "יכול להיות שלא נצטרך להתחסן פעם נוספת"
פרופ' איתמר גרוטו, לשעבר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, מתייחס לסערה הפוליטית בין נתניהו לגנץ באשר לרכישת חיסוני קורונה נוספים ומדגיש: "לא צריך ללכת על התרחיש המחמיר ביותר"
לצד הניסיונות להרכיב ממשלה הקורונה עדיין כאן, לפחות לעת עתה, ואזרחי ישראל ממשיכים להתחסן נגד הנגיף; פרסומים חשפו, כי ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף בחריפות את שר הביטחון ויו"ר כחול לבן בני גנץ, וטען כי המפלגה בראשותו מעכבת רכש חיסונים, לדבריו. גנץ, מצדו, לא נותר חייב, והשיב: "עד שאתה יוצא מהבונקר - זה כדי לשקר".
פרופ' איתמר גרוטו, לשעבר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, שוחח עם בן כספית ואריה אלדד ב־103fm והגיב לדברים: "אנחנו חיסנו כמעט כל מי שרצה להתחסן בגל הזה, למעט אותם הילדים שאנחנו עדיין לא יכולים לחסן. נשאלת כאן השאלה האם בכלל אנחנו צריכים לקנות עוד חיסונים, הרי יכול להיות שהחיסון יספיק לעוד הרבה שנים ובסוף לא נצטרך לחסן את הילדים. זה התרחיש הכי האופטימי, ובכל זאת אני חושב שצריך לקחת בחשבון שבסוף כן נצטרך לחסן שוב את הציבור וגם את הילדים. בסופו של דבר צריכים למצוא את האיזון בין שני התרחישים האלו".
עוד הוסיף, כי: "אני הייתי שמח אם הדיון היה נעשה בשיחה משותפת בין כל הצדדים, כולל משרד האוצר ומשרד הבריאות. אני בטוח כי צריכים להגביר את השקיפות כדי שכולם יכירו את התמונה המלאה ובכך יהיו יותר שותפים למהלך הזה".
"אני מאמין שבקרוב נוכל להוריד את המסכה במרחב הפתוח"
לטענתו של פרופ' גרוטו: "אני הייתי 13 שנה אחראי על רכש החיסונים ואני יכול לומר שתמיד היה חוסר של חיסונים, אבל בסופו של יום מדינת ישראל תמיד יודעת לפתור את הבעיות האלו מול חברות החיסונים. זה משהו שחשוב לקחת בחשבון: לפעמים יש לנו אפשרות להגיע לתוצאות גם בלי הסכמים מראש. אנחנו מדינה קטנה, אנחנו לא צריכים הרבה חיסונים וזה יתרון גדול עבורנו. החזון שלי מאז 2009 הוא שלא נהיה תלויים באף אחד ושנוכל לייצר לעצמנו את החיסונים".
בהמשך, הסביר הפרופסור כי אין עדיין מספיק מחקר וידע בעולם המדעי כדי שהוא יוכל לשער על יעילותו של חיסון לטווח הארוך, אך טען כי הולכות ומצטברות עדויות רבות לכך שהחיסון באמת יכול להספיק לתקופה ארוכה יותר מהמצופה. אולי שנה, אולי כמה שנים.
בעניין המסכות, אמר: "אני מאמין שאני לא היחידי שחושב שאפשר להוריד את המסכה במרחב הפתוח. בדיונים שאני נמצא בהם, יש כמעט קונצנזוס בנושא ואני מאמין שהיום בו נוכל להוריד אותן מתקרב. אנשים צריכים להתרגל לכך שיסתובבו עם מסכה בכיס. כמו שהם מחזיקים טלפון, אז שיחזיקו גם מסכה וילבשו אותה רק בחללים סגורים. זה גם יכול לעזור למנוע שפעת ועוד וירוסים של החורף".
עריכה: דוד זבולוני, 103FM