מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
י"ב תשרי התשפ"ה | 14.10.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 20°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 21°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס

עוגה טעימה במיוחד, במראה ובטעם של חמץ, תוכלו להרשים איתה כל אורח באחד מימי חול המועד או לכבוד החג, שילוב של בסיס טורט אגוזים, שוקולד ושכבת קוקוס מוקצפת היוצרים יחדיו את העוגה הנהדרת הזו

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס

מתכון לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס / מאת: מירב מלכה

זמן ההכנה: 45 דקות. זמן אפיה: 20 דקות

המצרכים לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס:

לבסיס:

  • 6 חלמונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2/3 שמן
  • 2 סוכר וניל
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1 אבקת אפיה
  • 50 גר' אגוזים טחונים
  • 1.5 כוסות קמח תפו"א
  • 1/4 כוס מים

לשכבת השוקולד:

  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות קקאו
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס יין
  • 3/4 כוס סוכר

לשכבת הקוקוס המוקצף:

  • 6 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 75 גר' קוקוס

אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד וקוקוס:

הכנת הבסיס:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים מלבד האגוזים וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים, (ניתן להכניס למעבד מזון) הוסיפו את האגוזים וערבבו היטב.
  2. העבירו את הבלילה לתבנית אפיה בינונית והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 14 דקות עד שהעוגה כמעט אפויה.

הכנת שכבת השוקולד:

  1. בסיר הכניסו את המצרכים, המיסו על האש וערבבו היטב עד לקבלת בלילה שוקולדית סמיכה ואחידה וללא גושים. הסירו מהאש ומרחו על בסיס העוגה.

הכנת הקוקוס המוקצף:

  1. הקציפו את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. הוסיפו את הקוקוס וערבבו בתנועות קיפול עד לקבלת קצף אחיד.
  2. שפכו את הקצף על שכבת השוקולד ושטחו בעזרת כף.
  3. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 15 דקות עד להזהבה.
  4. הוציאו מהתנור וצננו.

בהצלחה רבה וחג שמח.

 

 צבע אדום