מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
כ"א חשון התשפ"ה | 22.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 20°c
בית שמש 24°c
בני ברק 27°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבלינצ'ס במילוי קוביות חזה עוף ברוטב פטריות

מתכוננים לחג הפסח עם מתכונים מוצלחים שיעשו לכם את החג טעים ומוצלח יותר, בלינצ'ס במילוי קוביות חזה עוף המוגש ברוטב פטריות מיוחד וטעים, היוצרים יחדיו מנת פתיחה מיוחדת במינה

מתכון לבלינצ'ס במילוי קוביות חזה עוף ברוטב פטריות

 מתכון לבלינצ'ס במילוי קוביות חזה עוף ברוטב פטריות

זמן ההכנה: 40 דקות.

המצרכים לבלינצ'ס במילוי קוביות חזה עוף ברוטב פטריות:

כוס מדידה חד פעמית קרה

כמות 7 יחידות

  • 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1 כוס מים
  • 4 ביצים
  • 1 כף שמן
  • 1/4 כפית מלח

למילוי:

  • 1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
  • תבלין לקציצות /שוארמה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • שמן

לרוטב פטריות:

  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 1 קופסת פטריות חתוכות
  •  1.5  כוסות מים
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 1/2 כף אבקת מרק בצל (לא חובה)
  • כורכום
  • כמון
  • מלח
  • שמן

אופן ההכנה לבלינצ'ס במילוי קוביות חזה עוף ברוטב פטריות:

הכנת הבלינצ'ס:

  1. בקערה הכניסו וטרפו היטב את המצרכים לפי הסדר הבא: ביצים, מלח, מים, שמן ולהוסיף בהדרגה את קמח תפוחי האדמה ערבבו היטב עד לקבלת עיסה חלקה.
  2. חממו מחבת טפלון ובעזרת נייר מגבת שמנו את המחבת, בעזרת מצקת שפכו שיכבה דקה של בלילה וסובבו את המחבת עד לפיזור הבלילה בכל המחבת, טגנו במשך 2 דקות מכל צד עד להשחמה.

הכנת המילוי:

  1. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את תפוחי האדמה וטגנו כ-5 דקות, הוסיפו את חזה העוף, תבלו ובשלו בסיר מכוסה עד להתרככות (אין צורך להוסיף מים)

הכנת רוטב פטריות:

  1. חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפטריות וטגנו במשך 5 דקות
  2. בקערית הכניסו את אבקת מרק הפטריות, אבקת מרק הבצל והמים וערבבו היטב, עד לקבלת רוטב אחיד, הוסיפו את הרוטב לסיר, הוסיפו תיבול ובשלו 10 דקות נוספות.
  3. קררו את הבלינצ'ס והניחו בקצה כף מהמילוי קפלו משני הקצוות וגלגלו.
  4. הניחו בצלחת הגשה ושפכו מלמעלה את רוטב הפטריות
  5. פזרו פטרוזיליה קצוצה והגישו.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art