מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקולסלאו תפוחים עסיסי

קסם התפוח העשיר עם נגיעות הכרוב מעפילים לסלט חגיגי של הרמוניית פרי עסיסי וירק. דואט עשיר ואנין עם החמוציות ואגוזי המלך. צבעי הפסטל הרכים יוצרים קולאז' מרהיב בחיתוך עדין ובמראה רענן | סלט חלומי לארוחה מושלמת

מתכון לקולסלאו תפוחים עסיסי

מתכון לקולסלאו תפוחים עסיסי

זמן ההכנה: 30 דקות

המצרכים לקולסלאו תפוחים עסיסי:

  • 1 תפוח עץ אדום מתוק
  • 2 גזרים
  • 1/4 ראש כרוב לבן בינוני
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1 כוס חמוציות / צימוקים כהים
  • 1 כוס שקדים פרוסים קלויים

למתבל:

  • 2 כפות מיונז
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה לקולסלאו תפוחים עסיסי:

  1. את התפוחים והגזרים חיתכו לרצועות דקות בצורת 'גפרורים'.
  2. הפרידו את עלי הכרוב, שטפו היטב וייבשו, חיתכו לרצועות דקות וארוכות.
  3. את גבעולי הסלרי קצצו דק וערבבו יחד עם הירקות.
  4. בקערה ערבבו היטב את רכיבי המתבל עד  לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. הוסיפו אותו לסלט מספר שעות לפני ההגשה לספיגת טעם מושלמת.
  5. את פרוסות השקדים הטריים קלו קלות במחבת ללא שמן למשך 3 דקות עד להשחמה נאה.
  6. סמוך להגשה הוסיפו את החמוציות והשקדים הקלויים.

טיפ: למרות הפיתוי להיעזר במעבד מזון היכול לקצר את משך ההכנה באופן משמעותי, הפעם כדאי להשקיע! החיתוך בסכין בשיטת ה'גפרורים', הינו חלק בלתי נפרד מהמרקם הקראנצ'י של הסלט.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: ריצ'לי רייך, מחברת הספר "סוד הגן"

 

 צבע אדום

art