מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעלי גפן ממולאים באורז וירק

טעים ומוצלח: מתכון לעלי גפן ממולאים באורז וירק קצוץ, מנה אנינה בסגנון ובטעם מלא נוכחות, תשדרג לכם את שולחן השבת עם טעם משובח, מרענן ויוקרתי יותר

מתכון לעלי גפן ממולאים באורז וירק

מתכון לעלי גפן ממולאים באורז וירק

זמן ההכנה: 50 דקות. זמן בישול: 60 דקות.

המצרכים לעלי גפן ממולאים באורז וירק:

  • צנצנת עלי גפן
  • 4 בצלים בינוניים מאורכים - מופרדים

למילוי:

  • 2 כוסות אורז
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כף מלח

לרוטב:

  • 1 ליטר מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 לימון סחוט
  • 1/4 כוס שמן

אופן ההכנה לעלי גפן ממולאים באורז וירק:

  1. הפרידו את עלי הגפן ושטפו אותם היטב.  
  2. בקערה הכניסו את כל המצרכים למילוי וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. הניחו במרכז כל עלה גם כפית מהמילוי.
  4. סיגרו משני הקצוות וגלגלו.
  5. חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה.
  6. הניחו את עלי הגפן הממולאים זה לצד זה בתוך הסיר. בקנקן או קערה הכניסו את כל המצרכים לרוטב, ערבבו היטב. ושפכו מעל עלי הגפן שבסיר.
  7. הניחו צלחת הפוכה על הממולאים והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו 15 דקות עם הצלחת ההפוכה.
  8. הוציאו את הצלחת ובשלו כ-40 דקות נוספות על אש נמוכה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

 

 צבע אדום

art